Mai aproape de poezie și de cântec

Frumos eveniment, de suflet, a avut loc, la finele săptămânii trecute, la Liceul ”Ion Creangă” din Ungheni. La invitația învățătoarei Maria Bodrug, aici au venit neobosiții Constantin Dragomir, Grigore Drăgan, Ion Popa-Pădure și compozitorul Savelie Cojocaru.

Elevii din clasa a III-a, împreună cu învățătoarea lor, Maria Bodrug, s-au pregătit cu seriozitate de întâlnire. Au învățat din poeziile celor ce urmau să le vină la întâlnire și au prezentat, atât acestora, cât și colegilor lor de școală, un adevărat spectacol. În ajutor le-au venit colegii mai mari, din clasele V-VI, care au prezentat câteva dansuri populare.
Nu au rămas în urmă nici oaspeții. Rând pe rând, au ieșit în fața asistenței și le-au povestit istorioare de tot felul, le-au recitat, ba chiar și le-au cântat. Mai pe scurt, i-au făcut pe cei prezenți să se simtă mai aproape de cultură, de poezie, de cântec.
De notat că la eveniment au participat elevi din clasele primare, din clasa a V-a, profesori, părinți, conducerea liceului.
Potrivit Mariei Bodrug, această întâlnire a fost posibilă, grație lui Ion Popa-Pădure, originar din Măgurele, care are la activ câteva cărți de poezii și, împreună cu alți colegi de-ai săi, sunt mereu gata să vină în fața cititorilor și iubitorilor de frumos.
Au dat curs invitației și de data aceasta, chiar dacă în ajun, fuseseră la o întâlnire similară la Măcărești, cu elevii Liceului”Elada”.
”Anul trecut, am organizat cu elevii mei o serată, dedicată poetului Grigore Vieru. Atunci am citit și o poezie semnată de Ion Popa-Pădure. Iată că acum am făcut o legătură, iar întâlnirile noastre de suflet capătă continuitate”, a explicat inițiatoarea evenimentului.
La final, copiii au recunoscut că le-a plăcut întâlnirea, că au rămas impresionați și că au petrecut frumos timpul în compania unor oameni care le-au citit versuri, care i-au înveselit și i-au făcut să se simtă bine.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *