De la Arad spre Ungheni: mai concret pe viitor

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a participat, la invitaţia preşedintei raionului Ungheni (Republica Moldova), Ludmila Guzun, la o întâlnire bilaterală moldo-română referitoare la proiectele comune ale unităţilor administrativ-teritoriale înfrăţite din cele două ţări. În discuţiile cu coordonatorii serviciilor educaţie, asistenţă socială, cultură, relaţii externe, economie din cadrul Consiliului Raional Ungheni, s-a convenit ca parteneriatul dintre cele două unităţi administrativ-teritoriale să fie mai concret pe viitor.

„Am propus organizarea de tabere comune pentru recompensarea elevilor premianţi şi a celor cu situaţie familială grea. În Republica Moldova, poate chiar în mai mare măsură ca la noi, destrămarea familiilor (datorită emigrării în ţări mai dezvoltate) afectează copiii rămaşi în grija bunicilor sau a unuia dintre părinţi.
Aradul are mai multe domenii unde putem colabora. Ni s-a cerut ajutorul pentru dotarea unor săli de clasă, voi supune atenţiei consilierilor judeţeni această cerere. Sigur, şi pentru noi este un efort financiar, dar binele pe care îl putem face implicându-ne şi pentru copiii din Ungheni nu poate fi cuantificat!”, a declarat Iustin Cionca.
Preşedintele Consiliului Judeţean Arad a adresat o scrisoare omologului său din raionul Ungheni, în urma discuţiilor avute, pentru inventarierea solicitărilor şi stabilirea direcţiilor comune de acţiune.
În cadrul prezenţei sale în Republica Moldova, Iustin Cionca a avut o întrevedere şi cu preşedintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș, scrie Criticarad.ro
”Voi propune Consiliului Județean Arad un plan urgent de intervenție și sprijin, pentru că este o datorie morală să ajutăm românii de peste Prut în reducerea decalajelor. Dar să nu credeți că, la rândul nostru, nu avem ce învăța de la ei. Sunt oameni valoroși, deschiși, de bună calitate morală și intelectuală. În următoarele săptămâni voi prezenta public calendarul de acțiuni concrete în parteneriatul Arad-Ungheni pe anul 2018”, a postat pe pagina sa de facebook Iustin Cionca.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *