Are talent! L-au apreciat interpreți de marcă din România

Tudor Bilețchi

Tudor Bilețchi
Tudor Bilețchi la ”Vocea României” (captură)

La cei 18 ani ai săi, Tudor Bilețchi din orașul Cornești a făcut furori la celebrul concurs ”Vocea României” de la Pro TV, ajuns la ediția a VII-a.
Interpretarea sa i-a lăsat pe cei patru jurați nu doar impresionați, ci și… mască.
Tudor a reușit să întoarcă toate scaunele. După ce a căzut, însă, cortina, jurații au făcut ochii mari. Ei crezuseră că a cântat… o fată.
”Băiatul cu voce de fată”, așa l-a caracterizat și mama sa, Ina Bilețchi, directoarea Școlii de Arte din Cornești, care i-a fost, practic, și prima profesoară de muzică.
Fiecare dintre jurați a avut doar cuvinte de laudă pentru el. Tudor Chirilă chiar și-a părăsit locul, apropiindu-se de el și spunându-i că-și dorește să fie în echipa lui.
Tudor Bilețchi l-a ales, în cele din urmă, pe Smiley.
”Sunt foarte bucuros că m-a ales pe mine. Eu pot să îl fac să se exteriorizeze… prin muzică”, a spus cel care-i va fi antrenor.
De notat că Tudor Bilețchi a mai avut o tentativă de a participa la concursul ”Vocea României”, a trecut preselecția, dar i s-a spus că e încă prea tânăr pentru acest concurs. De data aceasta, a fost acceptat și merge mai departe.
Anul trecut, corneșteanul a impresionat la un alt concurs faimos – ”Românii au talent”.
Tudor Bilețchi cântă de mic copil, iar prima apariție pe scenă a avut-o la patru ani. S-a remarcat, inițial, ca interpret de muzică populară. Chiar a recunoscut că-și dorește să cânte cu orchestra ”Lăutarii”. Dar a cochetat și cu muzica ușoară, care, iată, îi aduce și primele succese. Dânsul este elev la Colegiul de Muzică ”Ștefan Neaga” din Chișinău.

1 afișări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *