De la Cluj la Ungheni. 100.000 de euro pentru un orăşel al copiilor în Ungheni

Primăria Cluj-Napoca va aloca 100.000 de euro pentru construirea unui orăşel al copiilor în oraşul Ungheni. Banii sunt doar o parte a unui proiect mai larg, în sumă de 765.000 de euro, pe care Primăria Cluj-Napoca s-a angajat că îi plăteşte pentru reabilitarea Parcului Central din Ungheni, informează unimedia.md.

Hotărârea privind finanțarea de la bugetul local a primăriei Cluj-Napoca a subproiectului ”Orășelul Copiilor” din Ungheni, o puteți vedea AICI.
Primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, a solicitat municipalităţii clujene să cofinanţeze un proiect de reabilitare a Parcului Central din Ungheni.
Potrivit proiectului de hotărâre, municipalitatea din Ungheni doreşte ca în schimbul aportului financiar acordat de către municipiul Cluj-Napoca să ofere numele de Parcul Cluj-Napoca acestui obiectiv.

 „Din luna noiembrie 2016 şi până în prezent, din discuţiile purtate, Primăria oraşului Ungheni va începe realizarea unui subproiect Orăşelul Copiilor, parte a proiectului de reabilitare a Parcului Central Ungheni Pentru aceasta, a fost aprobată includerea în bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2017 a sumei de 450.000 de lei pentru cofinanţarea proiectului Reabilitarea Parcului Central din oraşul Ungheni, Republica Moldova”, se arată în proiectul de hotărâre.

Din banii clujenilor ar urma să fie costruite aleile, să fie cumpărate balansoare, leagăne, topogane, carusele, aparate fitness şi mese de tenis. Durata proiectului este de 18 luni, până la 24 ianuarie 2019.
“Pentru a oferi substanţă şi pragmatism relaţiei de colaborare dintre cele două oraşe s-a agreat că este necesară implicarea activă în proiecte comune, cu impact pentru cât mai mulţi cetăţeni. Reabilitarea Parcului Central din oraşul Ungheni este necesară în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de recreere, agrement şi protecţie a mediului înconjurător”, se arată în proiectul de hotărâre.
 

Anul trecut, Primăria municipiului Cluj-Napoca a încheiat cu Primăria Ungheni o înţelegere de cooperare.
Decizia

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *