Adrenalină, peripeții și zgomote puternice de motoare

Un sfârșit de săptămână cu zgomote și vuiete de motoare la Călărași. Pe 9 și 10 septembrie, în apropierea orașului, s-a desfăşurat etapa a V-a a celei de-a II-a ediţii a Campionatului Naţional de Off Road 4X4.
A fost o premieră pentru Călărași. ”Este un traseu mai dificil: cu pante abrupte, cu ridicături mai complicate şi chiar cu porţiuni unde maşina este în pericol de accidentare”, a explicat, pentru un post național de televiziune, organizatorul competiției, Alexandru Belîi.
Prima zi competițională, sâmbătă, a fost dedicată probei speciale de GPS, orientare pe colinele și codrii deluroși ai regiunii. Duminică a avut loc proba specială Trial.
De fapt, în aceste două zile a fost un un adevărat show al cailor-putere și al noroiului, într-un traseu circular, perfect adaptat pentru spectatori. De menționat că evenimentul a fost organizat de Clubul Garage 4×4 Moldova.
Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc în faţa primăriei oraşului Călăraşi, unde toți cei 20 de participanți au fost întâmpinați de însuși primarul Nicolae Melnic.
”Ne bucură mult faptul că pentru desfăşurarea Campionatului a fost ales anume oraşul nostru. Într-adevăr, aici avem o mulţime de locuri frumoase, locuri pitoreşti. La fel, ne bucurăm că în Călăraşi, Off road-ul devine un sport din ce în ce mai popular, iar în acest an este pentru prima data când participă şapte echipaje din Călăraşi”, a menţionat dânsul.
Concurenţii au avut posibilitatea să demonstreze nivelul de echipare al maşinii şi gradul de experienţă. ”Off Road-ul nu ţine nici de curaj, nici de barbăţie, ci de dorinţa de a face ceva diferit, inedit. După orice competiţie, sunt extenuat fizic, dar, în acelaşi timp, mă simt împlinit sufleteşte şi descătuşat de orice emoţie negativă”, a declarat Alexandru Memeţ, unul dintre piloții înscriși în cursă.
Deși competiția s-a desfășurat cu multe peripeții și accidente, totuși organizatorii au rămas mulțumiți de cum s-a desfășurat Campionatul pe traseul din Călărași.
Participanții care au obţinut cele mai bune performanţe s-au ales cu diplome şi premii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *