Pentru noua generație. Tot confortul necesar

Mare bucurie pentru micuții din satul Buda. Exact după un an, grădinița din localitate și-a redeschis larg ușile pentru cei 40 de micuți de aici. Ei au pășit într-o grădiniță nouă chiar în dimineața zilei de 1 august.
Acum, aceștia au parte de cele mai bune condiții. O parte din mobilier este nou-nouț, uși și geamuri noi, pereții și podurile tencuite, izolați termic, acoperișul a fost schimbat. ”Cel mai important e faptul că grădinița deja se va încălzi pe bază de gaz. Sper că, de azi înainte, nu vom mai avea mucegai pe pereți”, a menționat Tatiana Timofte, primarul de Buda.
Chiar dacă lucrările de reparație au durat un an de zile, un termen extrem de lung, sacrificiul a meritat: și din partea părinților, dar și a autorităților.
”Dacă, înainte, condițiile erau deplorabile, acum grădinița noastră este cea mai nouă, cu cele mai bune condiții pentru micuți”, a subliniat primarul.
Pentru buna sa funcționare, grădinița ”Albinuța” are toate cele necesare. Ar mai avea nevoie, poate, de două foișoare.
”Am amenajat, din banii primăriei, un teren de joacă, în sumă de 100 mii lei, cu leagăne, tobogane, nisipiere, dar și alte echipamente necesare pentru jocurile și relaxarea copiilor. Mai e nevoie de două foișoare și atât”, a accentuat Tatiana Timofte.
Potrivit dânsei, deschiderea oficială va avea loc peste jumătate de an. ”Pentru atunci pregătim un amplu program de deschidere, pentru că s-au anunțat oaspeți de înaltă valoare și trebuie să fim la nivel”, a subliniat primarul.
Până atunci însă, personalul grădiniței se va ocupa de educarea tinerei generații și va avea grijă ca micuții să nu simtă nici un fel de lipsuri.
Reparația grădiniței a fost posibilă, grație Fondului de Investiții Sociale din Moldova, care a alocat peste 700 mii lei, iar contribuția primăriei Buda a fost de circa 200 mii lei. ”Au contribuit și părinții, dar acești bani îi vom cheltui pentru alte lucrări primordiale din cadrul instituției”, a punctat primarul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *