Ajutoare pentru copii. La Călărași și Nisporeni – câte 350 de lei. La Ungheni – 500

Au mai rămas zile numărate pînă la începerea noului an școlar. Peste tot e forfotă: și prin piețe, și prin magazine.
Unii părinți și-au pregătit copii pentru școală. Alții au lăsat pentru ultimul moment.
Până și autoritățile publice locale sunt preocupate de soarta copiilor care vor merge la școală. Doar că, se pare, în vizorul lor sunt numai cei din anumite categorii. E vorba de categoriile defavorizate.
Pe 18 august, Consiliul de administrare a Fondului Local de Susținere Socială a Populației Nisporeni s-au întrunit pentru a discuta despre acordarea ajutorului material copii de vârstă școlară cu cele mai acute necesități.
Este vorba de copiii orfani, copiii cu nevoi speciale, copiii din familii numeroase, monoparentale, din familiile asistenților parentali profesioniști. Trebuie ajutați copiii din aceste categorii din toate cele 23 de primării ale raionului Nisporeni.
În acest scop, la Nisporeni s-au îndreptat 250 de mii de lei din Fondul Republican de Susţinere Socială a Populaţiei, astfel că pentru fiecare copil a fost stability cuantumul ajutorului acordat în valoare de 350 de lei.
De acest ajutor material pentru școlarizare vor beneficia, per total, 714 copii.
La Ungheni, către începutul anului şcolar 2017-2018, Fondul Republican de Susţinere Socială a Populaţiei va transmite aproape jumătate de million de lei. Mai exact, 489 mii 400 lei.
Și aici s-a întrunit Consiliul de administrare a Fondului Local de Susținere Socială a Populației.
S-a decis să fie acordat câte un ajutor material unic în valoare de 500 lei pentru copiii de vârstă şcolară care nu au beneficiat de ajutor material în acest an.
”Selectarea acestor copii va fi făcută de comun cu instituţiile de învăţământ şi comisiile obşteşti pentru evaluarea necesităţilor de acordare a ajutorului material de pe lângă primării”, ne-a comunicat Eugenia Enache, specialist la Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Ungheni.
În total, vor beneficia de acest ajutor de 500 de lei 979 de copii din raion. ”Este puțin, dar măcar este un început”, a mai subliniat dânsa.
La Călărași, ca și la Nisporeni, pentru fiecare copil din familiile nevoiașe va fi alocată suma de 350 de lei. Astfel, din Fondul Republican de Susţinere Socială a Populaţivor fi transferate 300 mii 100 lei, bani suficienți pentru a ajuta 857 de copii.
”Este foarte necesar acest ajutor pentru copiii din categoriile defavorizate. Chiar dacă suma este mică, e un început, e un ajutor de a începe anul școlar cu strictul necesar”, a explicat Tudor Enache, șeful Direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei Călărași.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *