19 – 20 august – Zilele orașului Ungheni!

Interviu cu Primarul Municipiului Ungheni, Alexandru Ambros.
Anul acesta Zilele orașului Ungheni vor fi sărbătorite pe 19-20 august, iar hramul orașului pe 28 august. Astfel, locuitorii urbei noastre vor avea parte de două sărbători.
Stimate domnule Primar, știm că în anii precedenți zilele orașului erau sărbătorite la sfârșitul luniiaugust împreună cu hramul localității. În acest an Zilele orașului Ungheni vor fi marcate pe 19 – 20 august. De ce s-a luat această decizie?
Anul acesta este unul deosebit pentru noi, orașul Ungheni marchează 555 de ani de la prima sa atestare documentară pe care o găsim într-un hrisov de la Ștefan cel Mare datat cu 20 august 1462. Astfel, ne-am propus să sărbătorim Zilele orașului în ziua de sâmbătă, 19 august și duminică, 20 august pentru a marca această dată însemnată.
Ce va pregăti în acest an Primăria orașului Ungheni pentru cetățeni de Zilele orașului?
Zilele orașului este unul din cele mai așteptate evenimente din viața comunității noastre și ne dorim ca fiecare unghenean să simtă spiritul acestor sărbători. Dimineața zilei de 19 august va începe cu un iarmaroc agricol care se va desfășura pe str. Națională, în sectorul cuprins între str. Decebal și str. B.P. Hajdeu. De asemenea, vor fi organizate competiții sportive, expoziții de fotografie, pictură, proiecții cinematografice. Cetățenii vor avea posibilitatea să admire o expoziții a meșterilor populari, a producătorilor autohtoni, ateliere de lucru, astfel încât să prezentăm locuitorilor orașului nostru, dar și oaspeților tot ce are localitatea mai bun și mai frumos. Ne propunem să pregătim un program muzical – artistic deosebit care să fie pe placul cetățenilor. Pe scena de sărbătoare vor evolua artiști cu renume din țară, se vor desfășura spectacole de dans, concert de muzică populară.
Mai multe detalii despre eveniment, precum și programul Zilelor orașului vor fi publicate în curând pe pagina web și pagina de facebook a Primăriei municipiului Ungheni. Sunt invitați așadar, toți cetățenii să stea conectați la sursele de încredere de pe internet pentru a fi la curent cu cele mai noi detalii despre Zilele orașului.
La ședința Consiliului Municipal Ungheni din data de 25 iulie 2017 a fost discutat subiectul sărbătoririi hramului municipiului Ungheni și o eventuală revenire la sărbătorirea hramului pe data de 12 septembrie de sărbătoarea „Sf. Bin. Mare Cneaz Alexandru Nevski”. Ce decizie a luat Consiliul Municipal Ungheni?
Într-adevăr, am primit un demers de la Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni de a reveni la sărbătorirea hramului orașului Ungheni pe data de 12 septembrie de sărbătoarea religioasă „Sf. Bin. Mare Cneaz Alexandru Nevski”. Au avut loc discuții contradictorii, la ședință au fost prezenți cetățeni ai orașului Ungheni care au insistat ca hramul să fie schimbat pe data de 12 septembrie. De asemenea, au fost prezenți și cetățeni care au insistat ca hramul orașului să fie sărbătorit pe 28 august, de sărbătoarea religioasă Adormirea Maicii Domnului.După lungi dezbateri Consiliul Municipal Ungheni a luat decizia ca hramul localității noastre să rămână pe data de 28 august.
Să înțelegem că vom avea două sărbători: pe 19-20 august  – Zilele orașului și pe 28 august – hramul orașului Ungheni?
Da, vom avea două sărbători, pe data de 19- 20 august vom sărbători Zilele orașului, iar pe data de 28 august – hramul localității care va fi o zi liberă pentru orășeni. Anul acesta, de sfânta sărbătoare Adormirea Maicii Domnului vom sărbători fără concerte și mult prea multă veselie, deoarece este o sărbătoare care ne cheamă la rugăciune, la smerenie, la mai multe fapte bune.
Îndemn toți unghenenii, pe data de 28 august, de hramul orașului să meargă de dimineață la biserică și deoarece este o zi liberă, să sărbătorim hramul, în special, în sânul familiilor noastre.
Sursa: ungheni.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *