Egalitatea de gen și orientarea profesională – în capul mesei

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

O școală de vară a fost organizată la tabăra pentru copii ”Romanița” din Oricova. Inițiativa i-a aparținut unor  voluntari ai Corpului Păcii. Tabăra, întitulată ”Glow Tobe” s-a desfășurat în perioada 3 – 9 iulie, iar accentul s-a pus pe egalitatea de gen și șanse egale pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani. 

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Pe 7 iulie, a avult loc Ziua carierei. Sara Haas, voluntară a Corpului Păcii, care activează în prezent la Liceul ”Mihail Sadoveanu” din Călăraşi, ea  și organizatoarea evenimentului, a invitat specialiști de la Chișinău și Călărași, care le-au vorbit tinerilor despre tot ceea ce presupune activitatea lor zilnică. Ei au încercat astfel să-i ajute pe cei prezenți să înțeleagă cât de mult contează alegerea meserie potrivite pentru ei.
Doina Harea, șefa Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași, i-a îndemnat pe tineri să vină la agenție, unde vor beneficia de suport și ajutor pentru a-și găsi un loc de muncă sau a urma cursuri profesionale de recalificare.
”În activitatea zilnică, observăm că foarte mulți tineri, după ce absolvesc școala, nu știu încotro s-o ia. Asemenea întruniri și discuții le-ar permite să-și stabilească din timp niște priorități, i-ar motiva să muncească mai mult pe anumite domenii, astfel încât să le fie mai ușor să-și dezvolte o carieră durabilă”, a explicat dânsa, subliniind că o astfel de practică ar putea fi utilizată și în școli, și chiar în grădinițe.
Mariana Iurcu, ghid – custode la Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași, prezentă și ea la eveniment,  a recunoscut că a rămas impresionată de această școală de vară, inclusiv de Ziua carierei.
”De Ziua carierei le-am povestit tinerilor prezenți în ce constă munca noastră, avantajele și dezavantajele. Eu sunt pasionată de munca la muzeu și le-am spus și tinerilor să îmbrățișeze această meserie, chiar dacă este plătită prost. M-a mirat faptul că tinerii chiar au fost interesați de ceea ce le-am povestit”, a declarat, după eveniment, dânsa, specificând că astfel de întâlniri cu tinerii i-ar ajuta pe aceștia din urmă să se orienteze mai ușor în alegerea drumului în viață, i-ar ajuta să ia o decizie corectă.
Atmosfera de la Glow Tobe a fost una deosebită, iar tinerii, peste 60 la număr, au dat dovadă de mult interes, fiind activi și plini de entuziasm.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *