Premiul mare pentru ”Dor de Eminescu”

Lidiana Zota, proaspăta absolventă a Școlii de Arte din Călărași, a obținut, chiar recent, premiul mare la Festivalul – concurs ”Galbenă gutuie”, desfășurat pe 4 iunie, la Copăceni, raionul Sângerei, baștina scriitorului român Adrian Păunescu.
Este o adevărată performanță, iar talentul și munca-i i-au fost răsplătite din plin. A primit în dar  o tabletă, a dat mâna cu feciorul poetului, în memoria căruia a și fost organizat festivalul – Andrei.
”A fost o mare onoare pentru mine”, ne-a declarat ea la reîntoarcere, după care a recunoscut: ”Am avut foarte mari emoții. Dar, la premiere, când mi-am auzit numele, am sărit în sus de bucurie”.
Lidiana este elevă în clasa a VII-a la Liceul ”Vasile Alecsandri” din Călărași. La festivalul ”Galbenă gutuie” a interpretat cântecul ”Dor de Eminescu” pe versurile lui Adrian Păunescu și muzica lui Alexandru Zârnescu. A fost cu succes.
Primul profesor de muzică al Lidianei a fost chiar tatăl ei, Tudor Zota. La patru ani, a urcat pentru prima dată pe scenă, participând la primul său concurs. De atunci, a tot adunat diplome și trofee. Sunt peste 50, zice ea. La toate ține mult, căci le-a obținut prin muncă.
Lecții de canto profesioniste a început să ia la vârsta de opt ani, iar la 12 ani a absolvit deja Școala de Arte. Spune că vrea să se perfecționeze în acest domeniu, pentru că, în prezent, muzica e totul pentru ea.
Se vede peste ani cântăreață. Dar, surpriză. Lidiana zice că vrea să devină și… un stomatolog cu acte în regulă. ”Le voi cânta pacienților fricoși”, spune în glumă.
Chiar dacă încă e o adolescentă, își dă bine seama că salariul muzicanților nu ar motiva-o să facă o carieră în acest domeniu. ”Muzica pentru mine este un hobby, o pasiune. Îmi place mult, dar în Moldova nu te poți întreține doar din muzică. De aceea îmi și doresc o altă profesie”, a explicat.
Apropo, Lidiana mai practică și pianul, şi dansurile. ”Reuşesc cu greu să le fac pe toate, mă trezesc dimineața, la ora șapte şi, cel mai devreme, revin acasă pe la șaptea seara. Îmi este cam greu, dar îmi place foarte mult ceea ce fac”, mai spune.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *