O zi în care sportul a fost la el acasă

Joc de dame, șah, atletism, volei, tragerea otgonului, ridicarea greutăților, aruncarea buzduganului, lupta pentru berbec și cocoșul viu – toate acestea au constituit ingredientele zilei de 28 mai la Nisporeni. În acea zi, a fost marcată tradiționala Zi a Sportului și a Mișcării Olimpice.
Și, așa cum la Nisporeni s-a format deja o tradiție ca orice eveniment de amploare să debuteze cu o paradă a participanților, iată că și de data aceasta nu s-au făcut excepții de la regulă.
Toată lumea pasionată de sport, toți cei ce optează pentru un mod sănătos de viață au fost bineveniți, în acea zi, la parada sportului. Coloana a pornit din piața Ștefan cel Mare până la stadionul central, unde a și fost dat startul competițiilor sportive.
”A fost o zi frumoasă și plină de conținut sportiv, la care au participat, în total, 14 colective din  diferite instituții publice din raion, cum ar fi primăriile, Întreprinderea silvică, Secția situații excepționale, Consiliul raional Nisporeni”, ne-a comunicat Ion Țugulea, vicepreședintele raionului.
Deși dânsul susține că evenimentul din acest an a adunat foarte multă lume, totuși au lipsit o bună parte din colectivele primăriilor din raion. Au avut, de fapt, motive întemeiate. Acestea au organizat în localitățile lor zile ale sportului.
”Sperăm că la anul se va ține cont de toate momentele organizatorice și vom avea și mai mulți participanți la evenimentul sportiv din Nisporeni”, a adăugat oficialul.
Tot din spusele lui Ion Țugulea, în acest an a fost planificată și o premieră de Ziua Sportului. În programul probelor sportive a fost inclus înotul, competiție care urma să aibă loc la una dintre cele trei piscine existente în oraș.
Premiera, însă, a eșuat, pentru că nu s-a găsit nici un doritor să participe la competiție, a explicat vicepreședintele raionului.
În schimb, deja al doilea an consecutiv, a avut loc cu succes cursa olimpică la alergări, pe  distanța de 2500 metri, în jurul orașului Nisporeni. Cursa a purtat genericul ”Alergarea – elixir al vieții”, iar dintre cei 13 participanți care s-au aliniat la start au ajuns cu  bine la finiș doar 6, inclusiv Ion Țugulea.
”Eu am fost cel mai în vârstă participant la cursă și mă mândresc că am ajuns printre finaliști”, a mărturisit dânsul.
În acest an, Consiliul raional Nisporeni a cheltuit circa 10 mii de lei pentru organizarea evenimentului și premierea învingătorilor la competițiile sportive.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *