Visul s-a transformat în realitate. Satul Milești are casă de cultură!

Dublă sărbătoare la Milești. Pe 6 mai, de Hramul satului, aici a fost deschis oficial noul sediu al casei de cultură, pe care președintele interimar al raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeș, l-a supranumit palat al culturii, centru cultural.
”Visul se transformă în realitate!”, a declarat  Oleg Angheluță, directorul casei de cultură. ”Zi de bucurie”, a adăugat și primarul Radu Vîrlan.
La eveniment au venit înalți oaspeți, printre care și ministra Culturii, Monica Babuc. ”Ce bucurie să asistăm astăzi, de Sf. Gheorghe, aici, la Milești, la un eveniment care nu poate să nu ne facă fericiți. Așa cum spune Sfînta scriptură, omul nu este sătul doar cu pâine, are nevoie și de pâine spirituală. Iar pâinea sufletului noi o regăsim în instituțiile de cultură”, a spus dânsa, după care a recunoscut că e pentru prima oară la Milești, satul care a impresionat-o prin frumusețea lui. ”Era de neînchipuit să nu aveți o instituție de cultură aici, care să vă găzduiască tradițiile, sărbătorile, evenimentele dumneavoastră de suflet”, a mai adăugat ministra.
Satul Milești nu a avut o casă de cultură de ani și ani. ”Deseori îmi puneam întrebarea: oare nu merită ca investițiile să ajungă și la Milești? Iată că azi avem un răspuns. Suntem martori oculari la deschiderea casei de cultură, în pofida faptului că situația financiară în republică e una nu prea bună”, a subliniat și ministrul dezvoltării reigonale, Vasile Bîtca.
Investițiile ce au fost făcute au ajuns la trei milioane de lei. Urmează să fie amenajat și celebrul parc din Milești, pentru care este prevăzută, potrivit ministurlui, suma de 1 milion 600 mii de lei.
”Trebuie să fim dubu bucuroși de localul care se inaugurează – vom avea unde ne aduna pentru a reînvia tradițiile și obiceiurile lăsate din moși-strămoși, vom putea organiza manifestări importante la noi în sat”, a concluzionat primarul de Milești, Radu Vîrlan.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *