O nouă destinație turistică. La Bursuc

De acum încolo, la Bursuc turiștii vor fi așteptați cu brațele deschise. Aici, pe lângă celebra mănăstire Hîncu, a apărut și o zonă de agrement, cu patru foișoare, cu o parcare auto cu capacitatea de 40 de locuri. Toate sunt completate de un peisaj parcă rupt din poveste.
Realizarea se datorează proiectului ”Traseul turistic în 9 localități, crearea oportunităților de investire în turism”, susținut financiar de Fondul Național de Dezvoltare Regională. Doar zona de agrement și parcarea de la Bursuc costă un milion și jumătate de lei.
”Satul nostru s-a ales cu ”o bombonică”, de la care localnicii nu-și pot lua ochii”, a declarat pentru ”Expresul” primarul Victor Rusu, după care a subliniat: ”Cu siguranță, vor remarca frumusețea acestei zone și viitorii turiști care sper să viziteze în număr mare locurile respective”. Pe 26 aprilie, la Bursuc s-a întrunit comisia de recepție a lucrărilor. Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Viorel Jardan, a remarcat că toate activitățile planificate în cadrul proiectului au fost realizate fără abateri de la termeni și standarde de calitate.
Acum, potrivit primarului Victor Rusu, urmează partea cea mai plăcută – tăierea panglicii și primirea turiștilor.
Deocamdată, nu se cunoaște data exactă când va avea loc ceremonia festivă. Cert e că evenimentul va avea loc foarte curând, peste una – două săptămâni, a dat asigurări  primarul, menționând că neapărat va transmite o invitație și pentru ziarul ”Expresul”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *