”DoReMicii” pentru o grădiniță. ”Do-Re-Micii” și pentru un studio muzical

S-a decis. Noua grădiniță de tip ”Casa pasivă” din Călărași va purta numele ”DoReMicii”. Decizia a fost aprobată la ședința Consiliului orășenesc din 28 aprilie.
Potrivit Ecaterinei Melnic, secretara Consiliului, la ședință au fost prezenți 19 consilieri și toți 19 au votat pro.
Se știe deja și data exactă când grădinița își va deschide ușile: pe 16 iunie.
Numele pe care îl va purta a fost ales în urma unui sondaj efectuat de Primăria orașului Călărași. Timp de două luni, fiecare călărășean au avut posibilitatea să propună orice nume dorește. Per total, s-au expus circa 100 de persoane.
”Mă bucur că ideea noastră a fost susținută de către călărășeni”, a subliniat viceprimarul Victor Ambroci. E vorba de sondaj.
În ceea ce privește denumirea, fiți de acord că ”DoReMicii” te duce cu gândul la ceva ce ține de muzică. Viceprimarul, însă, are o altă explicație: ”Numele este mai melodios și mai inovativ pentru o grădiniță inovativă, cu tehnologii inovative. Zic asta, pentru că majoritatea grădinițelor poartă nume tradiționale: Prichindel, Lăstăraș sau Guguță”.
Totuși, dânsul nu exclude că, în timp, ar putea să aibă tangențe și cu muzica. ”Urmează ca, împreună cu directoarea, să vedem ce aptitudini muzicale vor avea copilașii de aici. Cine știe, poate ne vom axa mai mult pe această latură”, a punctat Victor Ambroci.
Tot la ședința din 28 aprilie, în funcția de directoare a grădiniței a fost numită Silvia Dodon, care are o experiență bogată în domeniu. Timp de 18 ani a fost directoarea grădiniței din Novaci, iar în ultimii patru ani – metodistă la grădinița ”Guguță” din Călărași.
”Sunt plină de emoții, sentimente și îmi doresc să fac ca totul să fie bine pentru copilașii noștri”, a declarat pentru ”Expresul” Silvia Dodon, după care a menționat că, pe viitor,  își dorește să promoveze cât mai mult arta în grădinița pe care o va conduce.
Reamintim că această grădiniță este e treia instituție preșcolară ce va activa în orașul Călărași și este prevăzută pentru 100 de copii.
Apropo, la Ungheni activează de 15 ani un studiou muzical care poartă numele ”Do-Re-Micii”. Am întrebat-o pe fondatoarea acestuia, Aliona Popovici, ce părere are despre faptul că o grădiniță de la Călărași va purta același nume? Dânsa a recunoscut că e surprinsă de această alegere. ”Nu că m-ar deranja. Dimpotrivă, mă bucur că le-a plăcut numele, dar noi îl deținem legal și, în cazul în care vor dori să creeze un studiou muzical pe lângă grădiniță, la sigur vor apărea anumite probleme”, a spus dânsa.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *