Dodon nu va fi niciodată Macron

În Franța a câștigat alegerile Emmanuel Macron. Va fi cel mai tânăr președinte al țării. Are doar 39 de ani. La noi, conform legislației, cineva de 38 de ani nici nu are ce se gândi la un scrutin electoral prezidențial. Probabil, s-au gândit legiuitorii, la această vârstă moldovenii sunt încă infantili. Trebuie să mai crească. Știu că cineva se va găsi să spunpă că legea a fost gândită pentru a-l opri pe Renato Usatâi, care, la acel moment, se bucura de mare popularitate.
Dar să revenim la proaspătul președinte al Franței. Imediat ce au fost date publicității rezultatele, Macron a ieșit în fața miilor de francezi adunați în piața din fața Louvre-ului. A ieșit cu capul sus, zâmbuind, în acompanimentul
”Odei bucuriei”, care este și imnul Uniunii Europene. A avut un discurs, care l-a făcut mândru pe orice francez. În acel moment, recunosc, mi-a părut rău că nu sunt și eu franțuzoaică.
Vă mai amintiți ce a făcut al nostru președinte după ce a aflat rezultatele? A ieșit în fața camerelor de luat vederi, roșu la față, cu frica citindu-i-se în ochi și a tot strecurat printre dinți: ”Nu vă jucați cu focul!”. Mai apoi, la mai puțin de o lună de la investire, a ieșit în chiloți și într-un halat alb, alături de nevastă-sa, la fel dezgolită, ca să le arate oamenilor cât de curajoși și cât de evlavioși sunt. Era Boboteaza, iar cuplul prezidențial a decis să intre în apa rece ca greața, așa cum cere tradiția.
Frumos, nu?
Și ce a mai făcut Igor Dodon, al nostru cică președinte? A mers într-o vacanță, în Europa. Apoi în alta – tot în
Europa. A mai avut și vizite private – tot în Europa. El, Dodon, care nu scapă nici o ocazie să spună cât e de rău în această Europă și ce bunătățuri ne așteaptă în Uniunea vamală, aproape inexistentă.
Au trecut cinci luni de când Igor Dodon este președinte. Nu a mai reușit, mititelu, să fie, așa cum a promis, un președinte al tuturor. Și nici nu va reuși. Nu are capacitățile necesare, nici educația necesară și nici inteligență.
Ia spuneți-mi, de câți șefi de state a fost invitat el, care ar trebui să fie mesagerul Moldovei peste tot în lume? Câte vizite oficiale a întreprins până acum? Doar la Moscova îi este calea. Deocamdată. Moscovei îi convine să aibă un cățeluș care latră. Atât.
Am citit recent un comentariu al fostului său camarad, Mark Tcaciuc. Ambii au fost, mulți ani, alături de Vladimir Voronin. Mark Tcaciuc, se știe, era considerat eminența cenușie a Partidului Comuniștilor. Păi iată, acest Mark Tcaciuc i-a făcut o caracterizare, se pare, foarte exactă președintelui Dodon: o persoană care pentru bani este gata să facă orice. Îi place omului luxul și nu ai ce-i face. Și îi mai place tare să fie aplaudat, că fie primit cu onoruri de mai-marii lumii.
Cu luxul stă bine Dodon. Dar iată că înaltele cancelarii, președinți de state, organizații internațonale nu-l prea iau în seamă. Și nu-l vor lua. Tristă soartă pentru Dodon.
Deci, Dodon nu va fi niciodată Macron.
Vă mai amintiți momentul cu Sadova și Padova? I s-a spus clar atunci să stea liniștit la Sadova și să uite pentru totdeauna de Padova.
Tristă soartă pentru Dodon. Tristă de tot. Dodon nu va fi niciodată nici măcar președintele tuturor. Dimpotrivă, tot mai mulți îl vor detesta.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *