Daruri pentru veterani și văduvele de război

O nouă zi a Victoriei a sărbătorită. A 72-1 la număr.
Și tot mai puțini veterani ai celui de-al doilea război mondial rămân. Sunt doar 11 în raionul Călărași, 10 – la Nisporeni și 23 la Ungheni.
Nu sunt uitați.
În orașul Călărași, spre exemplu, angajații primăriei au mers acasă la toți cei patru veterani.  S-a întâmplat în ajun de 9 mai, când e marcată Ziua Victoriei.
”Fiecare dintre ei ne-au întâmpinat cu bucurie și cu zâmbetul pe față. Totuși, în suflet aveau lacrimi de durere, pentru că și-au adus aminte de război, de momentele grele prin care au trecut”, a povestit Victor Ambroci, viceprimarul orașului Călărași.
Nu au mers cu mâna goală la veterani. Le-au oferit pachete cu produse alimentare: crupe, ulei, conserve. Au mers și la văduvele participanților la război, și la invalizii celui de-al doilea război mondial. Per total,  la 13 persoane.
O fac, de fapt, anual. A devenit deja o tradiție ca, în ajun de 9 mai, să-i viziteze.
”Cred că nu contează atât valoarea și mărimea ajutorului material, cât contează prezența noastră, a reprezentanților autorităților publice locale, în casa lor. E de datoria noastră să avem grijă de cei care ne-au adus pacea pe acest pământ”, a explicat viceprimarul.
Apropo
În acest an, din mijloacele financiar ale Fondului Republican de Susținere Socială a Populației, i se va oferi fiecărui participant la cel de-al doilea război mondial câte 10 mii de lei. Persoanele asimilate participanților vor primi câte 5000 de lei, iar văduvele de război – câte 1000 de lei.
Suma totală ce va fi îndreptată în regiunea Ungheni – Nisporeni – Călărași va depăși jumătate de milion de lei. Mai exact, este vorba de 592 mii de lei.
Pentru raionul Ungheni, care are 23 de participanți la război, 6 persoane asimilate participanților și 29 de văduve de război, a fost alocată suma de 289 mii de lei. Pentru Călărași, cu  11 participanți la cel de-al doilea război mondial, 3 persoane asimilate participanților și 25 de văduve – 190 mii de lei, iar pentru raionul Nisporeni, cu 10 veterani și 13 văduve de război – 113 mii de lei


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *