Viitorul, DoReMicii? | Un nume potrivit pentru o grădiniță potrivită

Imagine simbol: mamaplus.md

Imagine simbol: mamaplus.md

O grădiniță unicat urmează să-și deschidă ușile în vara acestui an la Călărași. Este vorba de grădinița de tip ”Casa pasivă”, foarte economă, construcția căreia a început exact cu un an în urmă, la începutul lunii aprilie 2016, fiind un proiect realizat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova, cu sprijinul băncii germane KfW, în colaborare cu Primăria Călărași.
Fiind construită conform standardelor germane, lucrul merge, vorba ceea, nemțește.
Autoritățile publice locale sunt preocupate astfel de cu totul altceva: ce nume potrivit să-i dea acestei grădinițe? A fost făcut deja un apel pe rețelele de socializare: ”Votează numele potrivit pentru grădinița de tip ”Casa pasivă”!”. Fiecare părinte, și nu doar, a avut posibilitatea să-și spună opinia privind cel mai bun nume pentru grădinița viitorului, așa cum i se mai spune la Călărași instituției respective.
Timp de două luni, au tot venit propuneri. Călărășenii au sugerat nume care mai de care: DoReMicii, Licurici, Degețica, Pinochio, Paradisul copiilor, Prietenii mei, Prichindel, Cuibușorul, Viitorul, Îngerașii, Primul pas, Rază de soare, Roua dimineții, Dumbrava fermecată. Cineva a propus chiar și ”Happy Kids”, ceea ce înseamnă în traducere din engleză  ”Copil fericit”.
”În această săptămână, urmează să decidem care ar fi numele potrivit pentru grădinița respectivă”, ne-a spus viceprimarul de Călărași, Victor Ambroci. Potrivit dânsului, călărășenii au optat cel mai des pentru două dintre nume: ”Viitorul” și ”DoReMicii”. Care va fi varianta finală, se va afla în scurt timp.
La ședința consiliului orășenesc de la sfârșitul lunii aprilie, va fi aprobat și numele instituției,  și managerul grădiniței.
Reamintim că grădinița respectivă este prevăzută pentru 100 de copii, aceasta fiind a treia instituție preșcolară din Călărași. Deschiderea ei, însă, nu va rezolva problema. ”În orașul Călărași s-au născut, în anul 2016, circa 400 de copii, iar noi oferim doar până la 200 de locuri în cele două grădinițe existente la momentul actual”, a precizat dânsul. Toate cererile vor putea fi satisfăcute doar atunci când va fi deschisă și grădinița de tip ”Casa pasivă”, dar și va fi reabilitată o nouă grădiniță. În acest sens, deja au fost planificați banii pentru proiectare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *