Va fi și apă, va fi și canalizare

Circa 20 mii de cetățeni din comuna Vărzărești și orașul Nisporeni vor beneficia de un sistem de apă și canalizare reabilitat, în cadrul unui proiect de dezvoltare, finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională, anunță Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.
Săptămâna trecută, ministrul Vasile Bîtca s-a deplasat la fața locului, pentru a vedea cum derulează proiectul, de ce mai este nevoie pentru o eficiență maximă în realizarea lui.
E vorba de un proiect destul de ambițios, grație căruia vor fi construite două stații de pompare a apelor reziduale, vor fi achiziționate utilaje de pompare, vor fi construite rețelele de canalizare la Şendreni, Vărzăreşti și Nisporeni.
Proiectul va fi realizat în patru etape, a anunțat Vasile Bîtca. În anul curent, din Fondul Național de Dezvoltare Regională vor fi alocate șase milioane de lei pentru a efectua lucrări de construcție a zece kilometri de canalizare gravitațională, la care vor fi conectați cetățenii din comuna Vărzărești, dar și din Nisporeni. Vor mai fi construiți circa doi kilometri de canalizare sub presiune în orașul Nisporeni.
De notat că ministrul a fost însoțit în vizita sa pe șantier și de reprezentanții autorităților publice locale, și de antreprenor, cu care s-a discutat atât despre realizări, cât și despre provocări, dar și probleme care trebuie depășite.
Pe durata derulării proiectului, vor fi create 50 de locuri de muncă noi pentru populația din localitate.
Costul total al proiectului este de circa 45 milioane de lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *