Spitalul din Ungheni – cel mai bine cotat spital raional în anul 2015

În Republica Moldova funcţionează 71 de spitale publice, dintre care 34 sunt spitale raionale, care prestează același tip de servicii medicale.
Datorită ponderii lor, calitatea serviciilor medicale acordată în raioane are un impact major asupra performanței întregului sistemul medical la nivel de țară.
Un clasament realizat de Centrul de Politici și Analize în Sănătate asigură accesul la o generoasă bază de date care permite identificarea celor mai performante spitale raionale, criteriile după care se situează cel mai bine în comparație cu altele și deficiențele de funcționalitate care pot fi înlăturate.
Astfel, în topul se află Spitalele Raionale din Ungheni, Cantemir, Cahul și Orhei, iar la polul opus se află spitalele din raioanele Leova, Vulcănești și Hâncești.
„Datele disponibile ar trebui luate în calcul în procesul de reformare a spitalelor din Republica Moldova”, scrie în studiu.
Spitalele au fost evaluate în baza Scorului PAS, un scor complex ce include 21 de indicatori la nivel de instituție, selectați în funcție de importanță și relevanță, dintr-un set total de 41 de indicatori utilizați pentru evaluarea generală în spitale la nivel internațional. Datele au fost procesate în baza informației de la Centrul Național de Management în Sănătate, Compania Națională de Asigurări în Medicină și Biroul Național de Statistică.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *