Pe Dealul Zghihara. O piatră la temelia unei noi biserici

Moment istoric pentru creștinii din Nisporeni. În Vinerea Mare, dinaintea Paștelui, în preajma Crucii Mântuirii Neamului Românesc, a fost pusă piatra de temelie a bisericii principale a Mănăstirii ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”.
Evenimentul s-a produs sub privirile a sute de credincioși adunați la fața locului. Alături le-a fost un sobor de preoți, în frunte cu Preasfințitul Petru, episcop de Ungheni și Nisporeni.
”Începutul construcției acestei biserici a avut loc la solicitarea enoriașilor, care vin în număr mare să se roage în capela de aici, amplasată într-un vagon. În vară, sperăm să înceapă lucrările propriu-zise. Va fi o biserică mare și frumoasă, unde să încapă toată lumea”, a declarat pentru ”Expresul” protoiereul Vadim Corostinschi, secretar eparhial în cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.
Dânsul a precizat că există deja proiectul viitoarei biserici. Totodată, se dorește aici și construcția unui centru monahal cu toate cele necesare. În acest scop, maica stareță a mănăstirii, egumena Animaisia Cernea, împreună cu cele zece măicuțe, au început deja să colecteze bani.
”Nu pot să vă spun de ce sumă va fi nevoie, dar sunt sigur că centrul monahal va fi edificat încetul cu încetul, cu eforturile comune ale credincioșilor, în pofida tuturor greutăților”, a punctat secretarul eparhial.
Reamintim că Mănăstirea ”Sfântul Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare” a fost înființată oficial pe 1 decembrie 2012, la un an și trei luni după inaugurarea Crucii Mântuirii Neamului Românesc. Ridicată pe cel mai înalt deal din Nisporeni, numit de localnici Dealul Zghihara, crucea, cu o înălțime de 35 de metri, a fost realizată după modelul celei de la Putna și se află în vecinătatea Cimitirului Eroilor Români și a Mănăstirii Vărzărești.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *