FOTO | Cum va arăta Parcul Central din Ungheni după renovare

Începând cu data de 12 aprilie curent, a demarat prima etapă de renovare a Parcului Central din Ungheni. Aceasta va include executarea următoarelor lucrări: pavarea aleii ce vine dinspre strada Cosmescu, instalarea corpurilor de iluminat, instalarea băncilor și a urnelor de gunoi.
Vedeți mai jos imagini de la începutul lucrărilor:



Pe termen lung, se preconizează reabilitarea și modernizarea întregului parc. Va fi amenajată intrarea în parc dinspre strada Decebal, va fi creat un teren de sport multifuncțional, un teatru de vară, un teren de joacă pentru copii, o cascadă.
Vedeți mai jos planul de renovare a Parcului:




Primăria orașului Ungheni în parteneriat cu Asociația „Ungheneni de Pretutindeni” a obținut finanțare pentru proiectul  „Amenajarea unui spațiu de odihnă și agrement în Parcul Central al orașului Ungheni” care a fost aplicat la Programul de granturi mici privind susținerea inițiativelor de dezvoltare locală 2016 din cadrul Proiectului Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL), implementat de PNUD-Moldova cu sprijinul financiar al Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare.
Bugetul total al acestui subproiect este de 50.000$, dintre care grantul PNUD Moldova este de 20.000$, contribuția Primăriei orașului Ungheni – 10.000$, a Consiliului raional Ungheni – 10.000$.
Urma ca și cetățenii, ungheneni de pretutindeni să pună mână de la mână și să adune 10.000$. Astfel, a fost lansată o campanie online de colectare de fonduri, care a adus rezultate. În total, a fost adunată suma de 10.339€.
Asociația Ungheneni de Pretudindeni și primăria Ungheni vin și cu un apel către toți unghenenii: În scopul asigurării calității lucrărilor de reabilitare a Parcului Central, Primăria orașului Ungheni încurajează cetățenii să se implice activ în monitorizarea implementării proiectului, ca în final să ne bucurăm cu toții de un parc modern în Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

11 Comments

  • Foarte frumos! Ar trebui și locatarii sa păstreze ceea ce se construiește, speram ca nu vor întra cu mașina și scuterile în parc cum se face deobicei , inclusiv și cei cu cîini. Ieșind la peimblare lasă o murdărie din urma lor… Ar trebui sa stringa în sacoșe mizeria sau mai bine nici sa nu între. Și copii se sperie de ei, mai ales de cîinii mari. Ar trebui sa fie și ceva amenzi pentru cei care distrug ceva. Cind ramin nepedepsiți repeta iar. Și un polițist sa se mai primble pe acolo. Partea dinspre Prut ar fi bine sa fie aranjata cu grătare și urne mari, multa lume se odihnește în locul dat, chiar noi de multe ori ne odihnim acolo, dar mai întâi facem curat vreo 30min,adunam pachete și sticle lăsate de alții. Sper ca va ordine! Îmi pare bine cind se face ceva frumos în oraș! Ungheni este cel mai frumos și mai bun oraș cu mult tineret , ma bucur ca locuiesc în Ungheni. De multe ori am fost și la ecologie cu întrebarea în privința parcului și la primărie dar unul singur nu face nimic vorba ceea”undei unu nui putere undes doi puterea creste”. Ar trebui sa participe toți locatarii acestui oraș la diferite construcții și amenajări, fiecare după posibilități care mai mult care mai puțin. Succese și Doamne ajuta!!!

    Reply
  • Frumos si din ce bani va fi renovat? a da din fondul ”Uniunii euroasiatice” a lui Dodon nu?zic asta fiindca in Ungheni asta a fost favoritul. Dar bineinteles ca totul se face pe banii europenilor, dar noua tot rusia ne place.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *