Jardiniere din ciment pentru grădină

E deja primăvară și, mâine-poimâine, ne vom dori o grădină frumoasă, care să ne bucure ochii și să ne facă să,ne relaxăm.
Pe șângă plante de tot felul, pomi și flori, un rol important îl joacă și niște jardiniere pentru grădină, adică de niște suporturi pentru ghivecele cu flori.
Cel mai simplu e să dăm o fugă la magazin, ca să cumpărăm de acolo niște jardiniere. Dar acestea vor fi ca la toți, căci nu vom găsi decât modele clasice, eventual de aceeași culoare. Însă unele cu adevărat spectaculoase ca aspect cu siguranță ca nu veiți găsi.
De aceea ne-am gândit că nu ar fi rău să aflați cum le puteți confecționa chiar voi. E nevoie doar de trei lucruri aparent banale.
Care sunt acestea?
Ciment, apă și o parte din hainele pe care nu le mai purtați și stau, pur și simplu, degeaba în șifonierul vostru.
Deși sună cam ciudat această combinație, vă garantăm că jardinierele pentru gradină, pe care el veți obține nu sunt doar interesante ca aspect, ci și foarte frumoase.
Compoziția pe care o puteți folosi pentru a confecționa astfel de jardiniere este alcătuită din 2 părți de ciment și 8 părți de apă. Mai pe românește, trebuie să fie ca o smântână mai groasă.
După ce ați confecționat compoziția respectivă, înmuiați în ea cămașa care nu vă mai este pe plac, sau un prosop, o față de masă de dimensiuni mici. După ce s-au înmuiat bine, le puneți la uscat pe un suport oarecare (ce aveți la îndemână): o căldare, o cratiță, o oliță pentru copii, un borcan și așa mai departe. Variante sunt o mulțime. Important e ca, mai întâi, să așezați pe acel obiect o bucată de folie din plastic, pentru a le dezlipi cu ușurință.
Țineți-le la uscat 24 de ore, până se întăresc și iau forma obiectului respective, după care le scoateți cu atenție de pe suport. Jardiniera e gata. Puteți pune în ea un ghiveci cu flori.
Apropo, dacă vreți, puteți și vopsi jardinierele, ori cu var lavabil, ori cu spray-uri colorate, fără teamă că la prima ploaie se vor strica.
Pot fi utlizate pentru jardinière și mileurile care nu vă mai plac, pentru că s-au decolorat, s-au îngălbenit și nu le mai găsiți un loc în casă. Sunt potrivite pentru a le transforma în niște jardiniere frumoase și unice.
Să știți că astfel grădina voastră, terasa sau balconul vor căpăta un aspect original și absolute impresionant.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *