Și util, și plăcut

sursa: facebook.com
În fotografie: Amatorii de odihnă activă se încălzesc la foc Sursa: facebook.com

sursa: facebook.com
În fotografie: Amatorii de odihnă activă se încălzesc la foc
Sursa: facebook.com

Pârtia de la Ciorești a fost luată cu asalt de numeroșii oaspeți veniți de la Chișinău pe 11 februarie, inclusiv un grup de elvețieni. Gazdele au făcut tot posibilul să le demonstreze că un loc mai bun pentru odihnă decât la Ciorești nu există nicăieri.
Localnicii s-au pregătit ca la carte să-și întâmpine oaspeții, cu vin fiert, friptură de iepure și mămăligă – toate pregătite chiar acolo, pe dealul Răcătăului.
Mai mult ca atât, în acea zi, pârtia s-a transformat într-un adevărat târg, unde cioreștenii și-au scos la vedere tot ce au mai bun: fructe uscate, miere de albine, miez de nuci, vin de casă, obiecte din ceramică neagră și tot felul de obiecte de artizanat.
Pentru amatorii de odihnă activă au fost puse la dispoziție seturi pentru schiat, sănii simple, dar și sănii trase de cai. Cei ce au înghețat au avut ocazia să se încălzească la un foc mare, care a fost aprins sus pe deal.
Apropo, evenimentul de sâmbătă a fost parte a proiectului ”Migrație și dezvoltare locală”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova și susținut financiar de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare în Moldova. Banii adunați din vânzările de la târg vor fi donați pentru implementarea sub-proiectului ”Împreună pentru un sat mai curat” , grație căruia satul Ciorești se va alege cu un tractor nou-nouț pentru colectarea deșeurilor și pubele.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *