Decanii jocului de dame – la apel


O nouă ediție, a XIV-a la număr, a turneului raionului Ungheni la jocul de dame, cu genericul ”50 plus”, a avut loc și în acest an, la început de februarie.
Au venit să petreacă o zi împreună, să vadă care, de data aceasta, va fi cel mai bun, 14 amatori ai jocului de dame dintre cei mai experimentați, cu vârsta cuprinsă între 50 și 84 de ani. Au venit din Costuleni, Zăzulenii Vechi, Bumbăta, Sinești, Măcărești, dar și din Ungheni.
După cele șapte runde jucate, doi concurenți au acumulat același punctaj – 6,5 din 7, astfel că partajarea s-a făcut, ținându-se cont de coeficientul fiecăruia.
În final, învingător al turneului a fost declarat Dumitru Gorea din Sinești, ofițer de poliție în rezervă. Pe locul doi s-a clasat Nicolae Vizir din Ungheni, iar pe locul trei – ion Vidrașcu din Măcărești.
Diplomele și premiile bănești au fost oferite de Direcția Educație Ungheni.
Ca întotdeauna, a fost premiat și cel mai în vârstă participant la turneu. De această dată, trofeul a mers la Constantin Timofte din Costuleni, care va împlini în anul curent 84 de ani.
Toți cei prezenți și-au amintit cu pietate de fostul lor coleg, un mare amator al jocului de dame, pedagog, fost primar al satului Bumbăta, Gheorghe Rotaru, care a plecat la cele veșnice la mijlocul lunii ianuarie a acestui an.
Serghei Nicul, arbitrul turneului,
președintele Federației raionale a jocului de dame Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *