Tineri activi

Imagine simbol: Scoala de Arte Plastice Ungheni

Imagine simbol: Scoala de Arte Plastice Ungheni

Cele mai bune lucrări ale tinerilor pictori de la Şcoala de arte plastice din Ungheni au fost din nou apreciate în Statele Unite ale Americii.
Deja de 11ani consecutiv, picturile tinerilor ungheneni participă la Expoziţia tinerilor artişti plastici din Winston-Salem, statul Carolina de Nord, SUA, oraș înfrățit cu Ungheniul. Și de data aceasta, lucrările au impresionat, unele dintre ele fiind chiar achiziționate de americani.
Astfel, trei pictorițe din Ungheni: Mariana Rusu, Irina Robuleț și Eugenia Halipi, s-au ales și cu ceva bani: de la 20 până la 100 de dolari.
Premiile au fost înmânate în cadrul unui eveniment mai amplu, unde a fost semnat și un Acord de colaborare între Fondul pentru Tineri Ungheni, Primăria oraşului Ungheni, Consiliul Raional, Direcţia Educație și Fundaţia Comunitară Ungheni.
”Voi, tinerii, ne dați multă inspirație”, a recunoscut primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, după care și-a exprimat speranța că Acordul de colaborare semnat nu va rămâne doar pe hârtie.
Svetlana Ciobanu, directoarea Centrului Regional de Dezvoltare Durabilă Ungheni, i-a îndemnat pe tineri să treacă granițele orașului Ungheni și să recruteze tineri activi din întreg raionul. ”Vrem să vă contaminăm să faceți voluntariat: nu doar la Fundația Comunitară din Ungheni și nu doar pentru grupul local pentru tineri, dar și în instituțiile educaționale unde activați”, a subliniat dânsa.
I-a îndemnat să continue să fie activi și Tatiana Lazăr, specialist principal în domeniul tineretului la Direcția Educație. ”Pentru anul 2017 ar fi bine bine să avem un plan comun de activitate și realizările vor fi mai mari”, a subliniat dânsa.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *