Vor simți pentru prima dată cum e să locuiești într-o casă bună

În fotografie: Casa veche

În fotografie: Casa veche

Au demonstrat că pot fi solidari cu cei mai triști decât ei, că se pot mobiliza la maximum atunci când trebuie să facă fapte bune.
La îndemnul preotului Serghei Novac, parohul bisericii ”Cuviosul Ambrozie de la Optina”, locuitorii satului Vărzărești au adunat bani, materiale de construcție și au construit o casă nou-nouță pentru familia Bichir, care trăiește într-o sărăcie lucie. Cei doi soți lucrează cu ziua pe la oamenii din sat, iar casa în care locuiau nici nu putea fi numită casă. Era, mai degrabă, o ruină. Au și doi feciori mari, de peste 20 de ani, ambii cu dizabilități severe.
”Până nu demult, nici unul dintre ei nu avea nici un act de identitate”, a precizat primarul Constantin Ungureanu, după care a mai spus: ”Trebuie să recunosc că acești tineri nu au avut noroc de părinți cumsecade, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i lăsăm pe drumuri”.
Și nu i-au lăsat. Primăria Vărzărești a contribuit cu circa 8500 de lei. Pe parcurs, s-au alăturat mai mulți agenți economici din raion, dar și enoriașii bisericii din sat. ”Fiecare a donat cât a putut, astfel că a fost posibilă construirea unei căsuțe, costul căreia se ridică la 100 mii de lei”, a explicat primarul.
Lucrările de construcție au început cu mai puțin de trei luni în urmă.
”A rămas doar să văruim pereții, să vopsim soba, să acoperim podelele și să mobilăm locuința. Sperăm că, timp de o săptămână, vom finaliza totul”, anunța, la finele săptămânii trecute, părintele Serghei Novac pe site-ul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.
În sfârșit, familia Bichir va simți pentru prima dată în viață cum e să locuiești într-o casă mai bună, mai luminoasă, mai frumoasă. Rămâne doar ca să aibă grijă de noua lor căsuță.
În fotografie: Casa noua

Acum, când totul se apropie de un final fericit, cei ce au contribuit la realizarea unui vis vor să creadă că exemplul lor de solidaritate și activism civic va fi preluat și de alte comunități.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *