La Ungheni, a fost lansată campania de colectare a fondurilor pentru reamenajarea Parcului Central


Primăria or. Ungheni în parteneriat cu Asociația „Ungheneni de Pretutindeni” a obținut finanțare pentru proiectul „Amenajarea unui spațiu de odihnă și agrement în Parcul Central al orașului Ungheni”.
Astfel, va fi amenajată aleea centrală, ce pornește dinspre strada Grigore Ureche și Mănăstirea Sf. Gheorghe. Se preconizează pavarea aleii, instalarea de bănci, coșuri de gunoi, iluminare, dar și construirea unei piste pentru bicicliști.
Reamenajarea acelui spațiu va fi posibilă grație suportului Agenției Elvețiene pentru Cooperare si Dezvoltare (în cadrul proiectului Migrație și Dezvoltare Locală/PNUD), a Primărie orașului Ungheni, dar și a unghenenilor de pretutindeni.
Bugetul total al acestui subproiect este de 50.000 $, dintre care grantul PNUD Moldova este de 20.000 $, contribuția Primăriei orașului Ungheni – 10.000$, a Consiliului raional Ungheni – 10.000 $. Urmează ca și cetățenii, ungheneni de pretutindeni să pună mână de la mână și să adune 10.000$.
Astfel, ne adresăm tuturor băștinașilor ungheneni, celor rămași acasă, dar și celor plecați  peste hotarele țării, cu un apel în susținerea proiectului de colectare a fondurilor pentru reamenajarea Parcului Central din orașul Ungheni.
Știm că oriunde v-ați afla în lumea mare, purtați în suflet amintiri frumoase despre parcul copilăriei voastre. Astăzi parcul nu mai este cel de altădată. Starea lui s-a înrăutățit considerabil, infrastructura este învechită și nesigură. Aleile și băncile parcului sunt deteriorate, iar pe alocuri lipsesc. Nu sunt condiții pentru odihnă și activități de agrement. Nu există iluminare, ceea ce face zona nesigură pentru plimbările de seară.
Au fost multiple încercări de a identifica soluții și resurse pentru amenajarea Parcului Central din orașul Ungheni. Acum s-a ivit o posibilitate reală ca parcul să fie renovat așa cum ne dorim cu toții.
La data de 15 decembrie a fost lansat  proiectul de colectare a fondurilor pentru reamenajarea parcului central din Ungheni pe platforma www.guvern24.md.
În acest context, Primăria orașului Ungheni îndeamnă locuitorii orașului, dar și unghenenii de peste hotarele țării, să se implice activ în campania de colectare a fondurilor. De asemenea, încurajăm unghenenii să vină cu propuneri în ceea ce privește diversificarea modalităților de colectare a fondurilor destinate reamenajării Parcului Central, ca într-un final, să ne bucurăm împreună de un parc modern și frumos amenajat.
Așteptăm sugestii privind modalitatea de colectare a fondurilor pe adresa electronică a Primăriei: primaria.ungheni@gmail.com.
Împreună putem realiza încă un vis al nostru: un parc modern, o zonă de agrement pe care o merităm cu adevărat !
Donați cu drag pentru acasă AICI

1 afișări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *