Un sfert de veac pe firmamentul educației călărășene

sadoveanu-cal-1A fost sărbătoare și a răsunat muzica la Liceul ”Mihail Sadoveanu” din Călărași. La sfârșit de octombrie, instituția și-a sărbătorit hramul, dar și aniversarea de 25 de ani de activitate.
În acea zi, potrivit lui Valeriu Gorincioi, directorul liceului, au fost organizate numeroase activități. dacă e sărbătoare, sărbătoare să fie!
Ziua a debutat cu un careu solemn. Pentru clasele primare a fost organizat concursul ”Starturi vesele”, iar pentru clasele gimnaziale – un TVC, un concurs gen ”Erudit-cafe”. Au fost la ordinea zilei și orele educative. Tot atunci a avut loc și conferința științifică ”Personalitatea lui Sadoveanu”.
”În acest an, ne-am axat foarte mult pe personalitatea lui Mihail Sadoveanu, numele căruia îl poartă liceul. Am vorbit despre viața și opera scriitorului, am vorbit și despre tradițiile pe care le avem de hramul instituției noastre”, a menționat Valeriu Gorincioi, director de 17 ani al liceului respectiv.
Dânsul a mai spus că, în fiecare an, se sărbătorește hramul liceului. Iată că în acest an a coincis cu un alt eveniment frumos – 25 de ani de la fondare, astfel că sărbătoarea a fost cu adevărat deosebită.
Chiar dacă instituția are o vârstă relativ fragedă, performanțele sunt impresionante. Despre Liceul ”Mihail Sadoveanu” se știe nu doar la Călărași, ci în toată republica, dar și, grație absolvenților, în lume.
Zeci de proiecte au fost realizate de-a lungul anilor, zeci de premii la concursuri școlare și sportive de nivel raional și național au fost obținute de elevii de aici. Important e faptul că numărul copiilor nu scade, așa cum se întâmplă în multe alte instituții de învățământ din Republica Moldova. ”Pot să spun cu mândrie că suntem o instituție cu performanțe”, a punctat directorul.
Dar ce mai absolvenți are! Directorul a început cu celebrul în lume DJ Andrey Rawel, pe care călărășenii în știu și ca Andrei Rață. Sau cântăreața de operă Mariana Puțuntică, sau scriitoarea Viorica Olaru. Foarte mulți absolvenți ai liceului au reușit deja să devină buni specialiști în domeniile lor de activitate, sunt o mulțime care au făcut până și doctorandul.
Liceul ”Mihail Sadoveanu” a fost fondat la 19 iulie 1991. În 2012, a fost reorganizat, prin absorbția Liceului ”Mihail Lomonosov”, cu păstrarea limbilor de predare româna și rusa.
În prezent, aici își fac studiile 512 elevi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *