Câțiva deputați PSRM au înnoptat lângă tancul sovietic de la Corneşti. Detalii de la fața locului

Tancul de la Cornesti
Deputații PSRM Alexandr Nesterovschi și Ghenadie Mitriuc lângă tancul de la Cornești. Foto: Facebook

Câţiva deputaţi PSRM au înnoptat lângă tancul sovietic de la Corneşti, după ce au apărut unele informații că ministrul Apărării, Anatol Șalaru, vrea să-l demonteze, anunță UNIMEDIA. Printre aceștia, este și deputatul PSRM din Ungheni, Ghenadie Mitriuc.
Socialistul Alexandr Nesterovschi a publicat pe pagina sa de Facebook câteva poze de la fața locului, unde a scris că „Fascismul actual nu va reuși. Vom apăra amintirea strămoșilor noștri”.
Contactată de Expresul, primarul de Cornești, Vera Buga, a declarat că aseară au venit circa 50 de bărbați și vreo 20 de mașini acolo. Dânsa nu știa nimic. Nu știau nimic nici cei de la conducerea raionului. Acum acolo e și poliția, și câteva posturi TV. Oamenii din Cornești s-au împărțit în două tabere: unii vor să scoată tancul, alții – nu.
Anterior ministrul Apărării Anatol Șalaru declarase că intenționează să demonteze tancul sovietic de pe teritoriul Brigăzii de Infanterie Motorizată „Ştefan cel Mare”, „pentru ca soldații moldoveni să nu se mai formeze, educați prin simboluri militare sovietice”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *