Au dat cu piciorul în tot ce e curat și frumos

parc-nis
În fotografie: Ceea ce a rămas în urma ărufăcătorilor

În parcul din Nisporeni au fost vandalizate bănci, iar conținutul coșurilor de gunoi a fost aruncat pe jos, parcă în bătaie de joc față de munca unui grup de voluntari care, acum două săptămâni, chemau nisporenenii la o acțiune de salubrizare.
Mare le-a fost mirarea, dar și indignarea, când s-au trezit, pe 7 noiembrie, cu această imagine dezastruoasă din parc. Numeroase fotografii au fost postate și pe rețelele de socializare.
A reacționat și primarul de Nisporeni, Grigore Robu. Dânsul a lăsat următorul mesaj: ”O vorbă din bătrâni spune că omul sfințește locul”, dând de înțeles că anume nisporenenii sunt responsabili de tot ce se face: și bine, și rău.
Pentru ”Expresul” dânsul a spus următoarele: ”M-am bucurat foarte mult atunci când un grup de tineri din Nisporeni a inițiat o acțiune de salubrizare în parc și m-am întristat foarte mult astăzi, când am văzut în cel hal și-a bătut joc cineva de munca lor”.
A fost făcut un demers la poliție, iar cazul este investigat. Potrivit primarului, se presupune că autorii acestui gest de huligănie ar fi tineri veniți din alte localități. Totuși, nu se știe cu exactitate cine a făcut-o, nimeni, deocamdată, nu a fost reținut.
L-am întrebat pe Grigore Robu: ”Ce-i de făcut? Care ar fi soluția?”. A urmat imediat răspunsul: ”Nu trebuie să lăsăm mîinile în jos. Eu văd două soluții: una – pe termen lung, iar alta – de moment.
Pe termen lung ar fi lucrul pedagogilor cu tânăra generație, iar pe termen scurt – instalarea camerelor de luat vederi în locurile publice din oraș”. Dânsul a mai punctat: ”Dacă nu este posibil pe cale pașnică, cu vorba bună să-i educăm pe cei prost crescuți, nu ne rămâne decât să-i ”batem” cu amenzi până o să-i doară capul”.
Reamintim că o acțiune de salubrizare în parcul din orașul Nisporeni a avut loc pe 22 octombrie și a purtat genericul: ”Orașul meu curat”. Inițiatorii au fost câțiva elevi din clasa a XII-a de la Liceul ”Boris Cazacu” din localitate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *