Ungheniul mai are un ambasador

foto-2Ungheniul mai are un ambasador al bibliotecilor. Este vorba de celebrul deja caricaturist Alexandru Placintă. ”Mama a lucrat mulți ani bibliotecară la școala din sat și pentru mine a fost o onoare să-mi fie acordat titlul de Ambasador ai bibliotecilor, de către Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova”, a menționat Alexandru.
Pe 14 octombrie, la Biblioteca publică raională ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni, el s-a întîlnit cu elevii care își fac studiile la Școala de Arte Plastice, pentru a-i iniţia în arta caricaturii.  A fost un eveniment absolut impresionant, iar copiii au avut ce învăța de la cel care a reușit să ajungă printre cei mai solicitați caricaturiști de la noi, lucrările sale fiind expuse și în Palatul Europei la Strasbourg, și în Palatul Republicii la Chișinău, și în multe alte locuri importante.
Astfel, participanții la atelier au învățat tehnici interesante de realizare a unei caricaturi, au luat cunoștință de lucrările caricaturistului, iar la final au avut parte și de o surpriză de proporții. Ei au primit în dar cîte un portret-caricatură al lor, pe care Alexandru Plăcintă le-a desenat pe loc.
Pentru munca depusă, Alexandru Plăcintă a primit din partea gazdei evenimentului cartea personalizată – ”Cărțile pe față” – venită din partea Asociaţiei Bibliotecarilor din Moldova, în cadrul proiectului ”În focus Advocacy pentru bibliotecari”.
”Este o surpriză plăcută pentru mine”, a spus caricaturistul.
De notat că activitatea respectivă  s-a înscris în șirul de evenimente organizate în cadrul Campaniei naționale ”Ne vedem la bibliotecă”.
Apropo, caricaturile lui Alexandru Plăcintă pot fi urmărite pe ultima pagină a ziarului ”Expresul”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *