De la Călărași vor porni itinerarele turistice

Imagine: www.moldovenii.md

Imagine: www.moldovenii.md
Imagine: www.moldovenii.md

Autoritățile călărășene sînt tot mai interesate de promovarea turismului autohton. Conducerea raionului își dorește să lanseze un proiect ce presupune crearea unui traseu turistic inedit, prin care să atragă cît mai mulți vizitatori atît la Călărași, cît și în raioanele vecine: Ungheni și Nisporeni.
”Am depus proiectul respectiv, în speranța că va fi acceptat și vom obține finanțarea necesară,  la Agenția de Dezvoltare Regională Centru. Ne-am propus ca obiectiv general dezvoltarea economică durabilă şi competitivă a regiunii noastre, incluzînd și raioanele Străşeni, Nisporeni și Ungheni”, a precizat pentru ”Expresul” Aurica Amariei, specialist la Direcția Cultură și Tursim din Călărași.
Potrivit dînsei, proiectul, în valoare de aproape 28 de milioane de lei, are drept scop valorificarea potențialului turistic în cele patru raioane, îmbunătăţirea accesului la servicii şi utilităţi publice de calitate, creşterea calităţii serviciilor turistice și reabilitarea patrimoniului cultural şi a infrastructurii turistice în regiune.
La Călărași se dorește crearea unui Centru de informare, unde turiștii ar obține toată informația privind locurile ce merită să fie vizitate și cum ar putea să ajungă acolo. Se planifică instalarea a 170 de indicatoare, 40 de panouri informative care să le vină în ajutor turiștilor. Aici va fi specificată distanța pînă la fiecare obiectiv turistic, ce servicii prestează şi care sînt costurile.
Mai mult ca atît, proiectul prevede renovarea a 1,7 km de stradă în Călărași, crearea a zece popasuri turistice, renovarea Centrului regional de dezvoltare şi promovare a turismului în Călăraşi, crearea a patru itinerare turistice omologate şi patru itinerare pentru ciclişti neomologate, construcția unei scene amfiteatru, renovarea sediului Muzeului de Istorie şi Etnografie din Călărași, amenajarea parcului Aleea Clasicilor.
Responsabilii susțin că acest proiect ar putea fi realizat în trei ani.
”Sper că proiectul nostru va prezenta interes și va fi finanțat de Agenția Regională de Dezvoltare Centru”, a spus, la final, Aurica Amariei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *