De la Berlin – la Chișinău și acasă, la Ungheni

curtuCelebrul caricaturist Victor Curtu, stabilit cu traiul, din 1994, în Germania, revine acasă, la Ungheni. Revine cu o nouă expoziție personală, care va fi vernisată pe 9 septembrie la Muzeul de Istorie și Etnografie din orașul său natal. Doritorii vor putea s-o admire timp de peste o lună și jumătate, pînă la 31 octombrie.
Pe 1 septembrie, o expoziție cuprinzînd circa 40 de caricaturi realizate de Valeriu Curtu a fost vernisată la Muzeul Naţional de Artă din Chișinău, iar pe 14 septembrie, o expoziție similară va fi vernisată și la București.
Astfel a decis Valeriu Curtu să-și marcehze cea de-a 60-a aniversare a sa.
Lucrările ce vor fi expuse reprezintă un amalgam de subiecte actuale, ele datînd și din anii ’90 ai secolului trecut, și de acum.
”Am ales lucrări cu multe personaje şi detalii, ca să-i fie interesant publicului”, a menționat caricaturisatul la vernisarea expoziției din Chișinău. Cu siguranță, și la Ungheni vor fi expuse lucrări ce vor impresiona, lucrări apreciate de experți și critici.
Valeriu Curtu s-a născut la Ungheni, pe 24 aprilie 1956. Este absolvent al Institutului Cinematografic din Moscova, secția desene animate. A adunat, de-a lungul carierei sale, peste 100 de premii, medalii şi diplome, obținute la diverse festivaluri și concursuri. De 20 de ori s-a clasat pe locul I, astfel fiind recunoscut pe plan international ca un adevărat maestru al caricaturii. Începînd cu anul 2010, organizează la Berlin Concursul Internaţional de Caricatură, la care participă zeci de caricaturiști din toată lumea. Lucrări ale sale au fost achiziţionate de muzee importante din lume, printre care: Galeria Tretiakov din Moscova, Muzeul de Caricatură din Basel, Elveţia, Muzeul din Kioto, Japonia, Muzeul de Caricatură din Vianden, Luxemburg, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.
Anterior, un alt unghenean celebru, sculptorul Dumitru Verdianu, și-a celebrat aniversarea de 60 de ani acasă, la Ungheni, tot printr-o expoziție personală.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *