La înălțime de Ziua Independenței

pag. 1..
25 de ani de independență în 25 de kilometri. Anume așa și-au propus să petreacă Ziua Independenței, pe 27 august, sute de sportivi amatori din Republica Moldova.

Organizatorii anunță o cursă inedită, ”ecologică”, nu­mită ”Eco Run”, ce va culmina la altitudinea de 430 de metri, pe cel mai înalt deal din Republica Mol­dova, la Bălăneștii Nisporeniului.
”Ne-am propus să marcăm Ziua Independenței la înălțime. De aceea am ales să venim la Milești, apoi la Bălănești”, a declarat pentru ”Expresul” Liviu Croitoru, membru al unei comunități de alergători din R. Moldova, unul dintre organizatorii evenimentului.
Participanții la cursă vor promova și o atitudine ci­vilizată față de mediu. ”Dacă la cursele clasice aler­gă­torilor li se dau sticle și pahare din plastic, fructe cu coajă, aici toate acestea vor fi excluse. Ideea e să nu poluăm natura”, a explicat dînsul.
Dar cel mai important este faptul că în spatele aces­tei curse este dorința de a aduna fonduri pentru ina­ugurarea unei stele pe dealul de la Bălănești, care să marcheze locul cel mai înalt din republică, dar și pentru desfășurarea unor acțiuni de curățire a spa­ți­ilor verzi din preajma satelor Temeleuți, Bălănești și Milești.
”Oamenii din partea locului nu conștientizează pe ce meleaguri frumoase trăiesc și le inundă în gu­noaie. La fel e și situația cu dealul Bălănești, pe care crește doar porumb și cornuți, deși este o atracție tu­ris­tică”, a făcut o remarcă Liviu Croitoru.
Startul va fi dat pe 27 august, la ora 10.00, în satul Milești și tot acolo se va finaliza. Alergările vor avea loc pe distanța de 15 și, respectiv, 25 km.
De notat că și anul trecut, în același loc, tot cu oca­zia sărbătorilor naționale, a avut loc o cursă si­mi­lară. Organizatorii își doresc ca această cursă să de­vină tradițională.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *