Finalizarea construcției drumului Chișinău-Ungheni se amînă

drum siteDrumul Chișinău-Ungheni, cel mai probabil, va fi dat în exploatare la sfîrșitul verii anului 2017.
Declarația îi aparține ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, și a fost făcută pentru ”Expresul”.
”Termenul va fi prelungit. Este imposibil să se finalizeze toate lucrările pînă la finele anului curent, așa cum s-a promis anterior”, a spus dînsul, motivînd prin faptul că au fost selectate firmele care au propus cel mai mic preț pentru lucrări.
”De obicei, în asemenea cazuri, apar și probleme. În plus, din vara anului  2014, cînd au fost semnate aceste contracte, pînă la venirea mea în fruntea acestui Minister, în iulie 2015, lucrări pe acest traseu nu s-au făcut deloc. Cu un astfel de progres, drumul Chișinău-Ungheni nu ar fi fost gata nici în 10 ani”, a explicat Chirinciuc.
Reamintim că exact cu cu doi ani în urmă, pe 20 august 2014, premierul de atunci, Iurie Leancă, tăia panglica, inaugurînd astfel lucrările de reconstrucție a drumului. Dînsul promitea că drumul va fi dat în exploatare în doi ani, adică la finele lui 2016.
”După ce ați plecat de acolo, la cîteva minute și muncitorii și-au luat sculele și v-au urmat calea”, i s-a adresat chiar recent, într-un mesaj de pe facebook, actualul ministru al Transportului lui Iurie Leancă.
Citiți un reportaj amplu la temă în ziarul ”Expresul” de vineri


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *