VIDEO | Sistemul de monitorizare a traficului rutier din Ungheni, procurat fără acordul MAI. Amenzile le încasa un agent economic

Captură: realitatea.md

Captură: realitatea.md
Captură: realitatea.md

Consiliul Raional Ungheni a cumpărat sisteme de monitorizare a traficului rutier fără acordul Ministerului de Interne, iar banii încasați în urma aplicării amenzilor s-au dovedit a fi mai mulți decât cei declarați oficial. Cel puțin asta reiese dintr-un extras al Curții de Conturi ce vizează monitorizarea și gestionarea veniturilor acumulate la buget de către Consiliul raional Ungheni, în baza amenzilor impuse în urma utilizării sistemelor automatizate de supraveghere video, informează realitatea.md
Curtea de Conturi a constatat că administrația raională a achiziționat în 2014 servicii de monitorizare a traficului rutier, care țin exclusiv de competența Ministerului Afacerilor Interne. În locul acestora, Consiliul raional Ungheni trebuie să achiziționeze serviciile de monitorizare, reglaj și/sau mentenanță a echipamentului de monitorizare video.
Responsabil de monitorizare a fost numit un agent economic, care nu are dreptul să le presteze. Cei care au desfășurat auditul au selectat 160 de achitări mai mari de o mie de lei, în sumă totală de 216 mii de lei, care au fost contrapuse cu procesele-verbale întocmite și existente în sistem. În rezultatul contrapunerii datelor, s-a constatat că 60 de încasări nu corespund niciunui proces-verbal întocmit în baza sistemelor de supraveghere video a traficului rutier.
Din aceste date reiese că persoanele implicate în calcularea și efectuarea transferurilor către agentul economic nu și-au îndeplinit obligațiunile de serviciu și nu au verificat respectarea întocmai a prevederilor contractuale, fapt prin care au admis prejudicierea bugetului raional.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *