Trucuri istețe pentru un domitor mic

casa.Puțini sînt cei care au un dormitor mare, spațios. În majoritatea cazurilor, dormitoarele sînt mici și, de obicei, destul de inghesuite. Există, însă, cîteva trucuri, care ar putea să ajute la o transformare impresionantă a camerei.
1. Folosește oglinzi. Este foarte bine, dacă ai posibilitatea să îmbraci un perete în oglinzi mari supradimensionate, mai ales în camerele foarte mici. În cele d edimensiuni medii oglinzile pot fi înrămate, dar trebuie să fie mari. Deci, nu te limita la a pune o oglindă mică pe perete, ci folosește oglinzi mari. O oglindă mare, cu o ramă decorativă, care să dea impresia unui spațiu mai mare, este, în același timp, și un element de design original. Ar putea fi ușa de la dormitor sau cea din debara din oglindă. Este un truc care ține.
2. Folosește culori deschise, tonuri neutre și cîteva accente îndrăznețe sau… colorează în negru un perete. Trebuie să știți că negrul are același efect ca și un perete alb sau o oglindă, adică creează senzația unui spațiu mai mare. O altă soluție ar fi acoperirea unui perete sau a unei părți din perete cu tapet din mătase neagră.
3. Folosește elemente de decor șoc. Un fotoliu imperial, nunațe aurii, materiale laminate și impresia de opulență (bogăție, belșug) va ascunde lipsa spațiului.
4. Indiferent de combinația pe care o alegi, ține minte să nu ai mai mult de trei culori într-o cameră mică, pentru că spațiul va părea mult mai înghesuit și va fi obositor din punct de vedere vizual.
5. Creează spații de depozitare ingenioase. În afară de spațiul de sub pat, care trebuie neapărat folosit, îți recomandăm să nu îl lași gol nici pe cel din jurul patului. Creează un cadru din mobila în jurul patului și foloseste-l pentru a-ți tine o mare parte din obiecte acolo.
6. Renunță la covor și folosește carpete (covorașe) pufoase în culori deschise.
7. Renunță la perdele și folosește draperii. Ai grijă ca într-un domitor mic acestea să nu atingă niciodată podelele.
8. Nu aglomera camera. Nu folosi mai mult de cinci elemente de decor.
9. Folosește doar detalii într-o singură culoare pentru lenjeria de pat și cuverturi. Niciodată – materiale cu imprimeuri.
10. Un domitor mic are nevoie de un pat mare. Pare straniu, dar așa este. Dar atenție, niciodată nu optați pentru un pat bloc pe podea. Cel mai potrivit e un pat pe picioare înalte, cu o tăblie la capul patului, care să atragă privirea și să fie mult orientată pe înălțime.
11. Decorează un singur perete din cameră – pune un tablou, un ceas mare sau cîteva fotografii. Ceilalți trebuie să rămînă liberi.
12. Folosește lumini puternice. În locul unei lustre clasice, ar fi mai bine să optezi pentru un lampadar. Efectul wow sînt de folos intr-un domitor mic.
13. Alege piese de mobilier pe picioare înalte. Dar atenție, nu aglomera camera cu prea mult mobilier. Două noptiere și cîteva polițe ar fi suficiente.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *