O prietenie ce aduce roade

DERENEU Canalizare, grupuri sanitare – și la școală, și la grădiniță. În această vară, va fi mult de lucru la Dereneu. În scurt timp, aici vor începe lucrările de construcție a unui sistem de canalizare, dar și a grupurilor sanitare din edificiul în care-și au activitatea atît grădinița, cît și gimnaziul din sat.
Toate acesta se vor întîmpla, datorită autorităților din Villefranche, Franța, dar și autorităților raionale Călărași. Deja a avut loc licitația de selectare a antreprenorului care va construi sistemul de canalizare și grupurile sanitare. ”Sper că, pînă la 1 septembrie, lucrările vor fi finalizate”, a declarat pentru ”Expresul” Elena Oaserele, primarul de Dereneu, după care a accentuat: ”Era foarte necesar un sistem de canalizare atît la gimnaziu, cît și la grădiniță, deoarece nu aveam nici un grup sanitar în interior și era complicat pentru copii”.
Potrivit dînsei, între comuna Dereneu și orașul Villefranche există o colaborare fructuoasă deja de cîțiva ani. ”Cu ceva timp în urmă, prin 2008, tot cu ajutorul prietenilor noștri francezi, am renovat o fîntînă arteziană, construită pe vremea sovhozului și care necesita o reabilitare. Ei ne-au cumpărat turnul de apă, astfel că beneficiem pînă în ziua de azi de apă potabilă”, a explicat doamna primar. De altfel, întreaga localitate beneficiază de apă potabilă, nu doar instituțiile publice.
De notat că valoarea totală a proiectului ce urmează a fi realizat e de aproximativ un milion de lei. Ulterior, la acest sistem de canalizare vor fi conectate și restul instituțiilor publice din Dereneu.
”Mulțumim poporului francez și, în mod special, autorităților orașului Villefranche, pentru tot ce au făcut pentru locuitorii comunei Dereneu, în deosebi pentru elevii gimnaziului și grădiniței din localitate”, a menționat, la final, Elena Oaserele.
De menționat că între raionul Călărași și Villefranche există deja o prietenie de aproximativ 40 de ani.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *