Dovlecei cu roșii și ciuperci la cuptor
Ingrediente:
2 dovlecei, 2 roșii, 10-15 ciuperci proaspete, 3 ouă, o ceapă, o cană de cașcaval sau brînză rasă, 2 linguri de pesmet, sare, piper.
Mod de preparare:
Curățim dovleceii de coajă și îi tăiem rondele subțiri. Îi presărăm cu sare și îi lăsăm o oră la rece. Ștergem dovleceii de apă cu șervețele de hîrtie și îi păajim timp de 1-2 min, numai pînă se înmoaie puțin.
Tocăm ceapa mărunt, ciupercile felii și le călim în 2 linguri de ulei, pînă scade toată apa pe care o lasă ciupercile. Condimentăm amestecul cu sare și piper.
Batem bine ouăle cu sare și piper, adăugăm cașcavalul (brînza) ras și o lingură cu pesmet.
Ungem un vas cu ulei și îl tapetăm cu pesmet. Așezăm un strat de dovlecei, punem amestecul de ciuperci, repartizăm jumătate din amestecul de ou, apoi alt strat cu dovlecei.
Așezăm roșiile decojite și tăiate felii. Turnăm deasupra restul amestecului de ou .
Dăm vasul la cuptor pentru 15-20 min.
Lasă un răspuns