Ambasadoarea bibliotecarilor din Moldova

13532954_1266111580096068_2029288826939951467_n Colega noastră, Natalia Junghietu, a devenit Ambasadoarea bibliotecii, alături de alte 19 persoane din Republica Moldova, printre care: scriitorul Iulian Filip sau jurnalista de la Radio Moldova, Zina Izbaș.
Săptămîna trecută, pe 23 iulie, Asociația Bibliotecarilor din R. Moldova (ABRM) a dat startul Proiectului ”În obiectiv – advocacy pentru bibliotecari”, susținut de IREX Moldova și Programul Novateca, prin care își propune să construiască o comunitate de 20 de ambasadori și 20 de lideri ai bibliotecilor.
Natalia Junghietu a fost aleasă pentru această misiune onorabilă, deoarece, în ultimii ani, a scris foarte mult despre biblioteci în general, dar și despre realizarea Programului ”Novateca” în regiunea noastră.
”Mulțumim că ați acceptat să faceți parte din această comunitate. Aici veți avea șansa să cunoașteți biblioteci și bibliotecari activi, dornici de a împărtăși experiențe frumoase”, a notat Mariana Harjevschi, președinta ABRM, în scrisoarea de mulțumire adresată ei.
Apropo, Natalia va avea și o carte personalizată, cu poza ei pe copertă, din seria ”Cu cărțile pe față”. În calitate de ambasadoare, va avea misiunea să promoveze și în continuare cartea, lectura și bibliotecile. Totodată, va fi implicată în diverse activități: va vizita biblioteci pentru a interacționa cu bibliotecarii și utilizatorii bibliotecilor, va împărtăși propriile experiențe în ceea ce privește relația ei cu biblioteca.
De notat că din echipa proiectului respectiv face parte și Aliona Manciu, șefă serviciu la Biblioteca publică raională ”Dimitrie Cantemir”, iar în calitate de lider al bibliotecarilor pentru Ungheni este Tatiana Clopot, șefa bibliotecii publice din Costuleni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *