Vor să redreseze situația, vor să facă ordine

Imagine simbol: www.agravista.md

Imagine simbol: www.agravista.md
Imagine simbol: www.agravista.md

Haos la piața agroalimentară din Călărași. Probleme sînt o sumedenie, declară reprezentanții autorităților publice locale. ”Probleme sînt foarte multe”, recunoaște și Ion Andrei, președintele UCOOP Călărași, în gestiunea căreia se află piața.
”Deși problema pieței a fost abordată mai mulți ani la rînd de către administrația publică locală, conducerea pieții, fie din lipsa de resurse financiare, fie din alte motive, nu a întreprins nimic pentru a îmbunătăți condițiile pentru vînzători, dar și pentru cumpărători”, a menționat Victor Ambroci, viceprimarul de Călărași.
Chiar recent, s-a mai făcut o tentativă de a aduce în prim-plan chestiunea respectivă. Pe 18 mai, a fost convocată o ședință de lucru cu reprezentanți ai Direcției Raionale Siguranța Alimentelor, ai Centrului de Sănătate Publică, Inspectoratului Fiscal, Inspectoratului de Poliție și ai UCOOP-ului. Fiecare din cei prezenți a vorbit despre problemele existente la moment în piața agroalimentară din Călărași.
Cum să fie rezolvate? Conducerea pieții și a UCOOP a promis că va veni cu soluții concrete în cel mai scurt timp. Contactat de ”Expresul”, Ion Andrei a declarat următoarele: ”Vrem, în primul rînd, să reparăm hala de lactate”. Dînsul a subliniat că e mult de lucru și că e nevoie de bani mulți – aproximativ 300 mii de lei. ”Noi nu-i avem, dar sper că vom găsi o ieșire din situație”, a făcut o remarcă.
O soluție ar fi, potrivit lui Ion Andrei, scutirea de taxa locală măcar pentru jumătate de an.
Ca piața  respectivă să fie adusă în ordine, s-a propus să fie oferit un alt spațiu pentru comercializarea peștelui viu, un spațiu cu acces la apă și canalizare. Trebuie să fie instalate mai multe coșuri de gunoi, căci, în caz contrar, cum poți să ceri omului să păstreze curățenia, dacă nu i se creează condiții minime pentru aceasta.
E timpul să fie plombate găurile din asfaltul din interiorul pieței, să fie alocat un spațiu special pentru producătorii agricoli, în conformitate cu produsele pe care le comercializează.
”Doar împreună vom reuși să redresăm situația. Am convenit să conlucrăm, să ne întîlnim mai des, să venim cu propuneri pentru soluționarea problemelor existente”, a mai spus, la final,  Victor Ambroci.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *