Sancțiuni pentru responsabilii de la centrul de bacalaureat LT „A. Pușkin” din Ungheni

Imagine simbol: radioiasi.ro

Imagine simbol: radioiasi.ro
Imagine simbol: radioiasi.ro

Comi­sia Naţio­nală de Exa­mene (CNE) s-a întru­nit într-o ședință extra­or­di­nară, în cadrul căreia a exa­mi­nat cazul de publi­care pe inter­net a subiec­te­lor de la proba la limba stră­ină, înre­gis­trat vineri, 10 iunie, la cen­trul de baca­la­u­reat LT „Ale­xandr Puș­kin” din Ungheni. Pre­șe­din­tele cen­tru­lui de baca­la­u­reat, doi secre­ta­rii și doi asis­tenți au fost excluși din aceste func­ții, fiind înlo­cu­iți cu alte per­soane.
În deci­zia sa, CNE s-a expus asu­pra măsu­ri­lor ce urmează a fi între­prinse și a cali­fi­cat acțiu­nile celor doi asis­tenți, care au admis divul­ga­rea con­ți­nu­tu­lui tes­tu­lui de exa­men în tim­pul pro­bei la limba stră­ină, ca fiind imo­rale și incom­pa­ti­bile cu func­ția didac­tică.
Potri­vit Minis­te­ru­lui Edu­ca­ției, asis­ten­ții care au foto­gra­fiat tes­tul vor primi sanc­țiu­nea de con­ce­di­ere de la ser­vi­ciu, iar cei doi secre­tari ai cen­tru­lui de baca­la­u­reat – sanc­țiu­nea de mus­trare aspră. Per­soa­nele sanc­țio­nate nu vor mai avea drep­tul de a fi impli­cate, pe vii­tor, în pro­ce­duri de eva­lu­are de orice tip și de a par­ti­cipa în comi­sii de eva­lu­are și/ sau de exa­mi­nare.
Tot­o­dată, CNE va trans­mite mate­ri­a­lele şi infor­ma­ţia refe­ri­tor la nea­si­gu­ra­rea secu­ri­tă­ții tes­tu­lui de exa­men în cen­trul de baca­la­u­reat LT „Ale­xandr Puș­kin” din Ungheni către Cen­trul Naţio­nal Anti­co­ru­pţie, pen­tru a fi exa­mi­nate supli­men­tar, con­form com­pe­ten­ței.
Rea­min­tim că publi­ca­rea subiec­te­lor pen­tru exa­me­nele de absol­vire a gim­na­zi­u­lui şi de baca­la­u­reat şi/sau a solu­ţi­i­lor la aces­tea până la înce­pe­rea exa­me­nu­lui res­pec­tiv sau pe durata desfă­şu­ră­rii aces­tuia, se san­cţio­nează cu amendă de la 50 la 150 de uni­tăţi con­venţio­nale apli­cată per­soa­nei fizice, cu amendă de la 250 la 400 de uni­tăţi con­venţio­nale apli­cată per­soa­nei juri­dice, cu amendă de la 250 la 400 de uni­tăţi con­venţio­nale apli­cată per­soa­nei cu fun­cţie de răs­pun­dere cu pri­va­rea de drep­tul de a deţine anu­mite fun­cţii sau de drep­tul de a desfă­şura anu­mite acti­vi­tăţi pe un ter­men de la 3 luni la un an.
Sursa: zgd.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *