Cum să dai senzația, în doar cinci minute, că în casă este curat

casa (4)Ai primit un telefon de la un prieten sau un membru al familiei, care îți spune că peste zece minute îți va face o scurtă vizită. Chiar dacă în casă e dezordine, nu trebuie să intri în panică. Respiră adînc și aplică sfaturile de mai jos:
Creează un miros plăcut
Mirosul neplăcut din locuință este primul și cel mai puternic semn că în interior domnește dezordinea. Înainte de a avea musafiri, aprinde cîteva lumînări parfumate. Aceasta este, însă, soluția de avarie. Pentru a te asigura că mirosurile neplăcute nu îți invadează casa, lasă mereu geamurile deschise, mai ales în timpul verii. În plus, din bucătăria ta nu trebuie să lipsească hota, un aparat, care împiedică mirosurile neplăcute să se răspândească în casă.
Șterge de praf și pete obiectele-cheie
Pentru a crea senzația de curățenie, este obligatoriu să ștergi de praf și de pete televizorul, masa, blatul din bucătărie și toaleta. Televizorul se află, d eobicei, în living, iar urmele de praf sînt foarte vizibile pentru un observator atent. Există, totodată, șansa ca musafirii să intre în bucătărie și să stea la masă, precum și posibilitatea de a avea nevoie la toaletă în timpul vizitei.
Ascunde lucrurile în mod eficient
Atunci cînd vrei să ascunzi tot felul de haine și obiecte foarte rapid, înainte ca musafirii să-ți bată la ușă, fă acest lucru în mod organizat și eficient. Pune lucrurile respective în cutii separate, în funcție de camera căreia îi aparțin. După ce musafirii vor pleca, îți va fi mult mai ușor să le așezi la locul lor, fără să faci zeci de drumuri dintr-o încăpere în alta.
Curăță părul de pe canapea
Canapeaua reprezintă unul dintre cele mai importante elemente de mobilier din casă și, probabil, cel pe care musafirii îl vor utiliza cu precădere. Folosește rapid o rolă de hîrtie cu lipici pentru a îndepărta scamele și firele de păr, mai ales dacă ai în casă un animal de companie.
Ascunde vasele murdare
Dacă musafirii sosesc în 5 minute și nu mai ai timp să speli vasele, nu le lăsa în chiuvetă, ci așază-le în ordine pe o tavă și ascunde-le în cuptorul aragazului. După ce musafirii vor pleca, le poți scoate de acolo și le poți spăla în tihnă, fără să te grăbească nimeni.
Petrece cinci minute în fiecare zi făcînd curățenie
Nu aștepta să vină musafirii pe neașteptate ca să faci curat în casă rapid, în doar cinci minute. Această sesiune de curățenie nu este decît o modalitate de a nu-i invita pe musafiri într-o casă de unde să încerce să plece cît mai repede. Dacă vei face, însă, curățenie în fiecare zi, timp de 5-10 minute, casa ta va arăta mereu curată.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *