Cresc, pe lîngă vinificatori buni, și antreprenori

În fotografie: Ana Pisari (în stinga) și Marina Mocanu, împreună cu profesoara lor Maria Cojocaru (în mijloc)

În fotografie: Ana Pisari (în stinga) și Marina Mocanu, împreună cu profesoara lor Maria Cojocaru (în mijloc)
În fotografie: Ana Pisari (în stinga) și Marina Mocanu, împreună cu profesoara lor Maria Cojocaru (în mijloc)

Dacă, pînă acum, se știa că la Școala profesională din Nisporeni sînt pregătiți cei mai iscusiți vinificatori, apoi, de acum încolo, de aici vor ieși și cei mai buni antreprenori. Două eleve care învață aici au devenit, chiar recent, învingătoare la Concursul regional ”Cel mai bun plan de afaceri”. Este vorba de Marina Mocanu, care a obținut locul I, și Ana Pisari, care s-a clasat pe locul II. Ambele studiază la Școala profesională din Nisporeni meseria de operator de calculatoare.
Competiția s-a desfășurat pe 24 mai și a adunat elevi din școlile profesionale din Nisporeni, Ungheni, Călărași, Hîncești, Criuleni, Orhei și Ialoveni. În total, 19 participanți.
Chiar dacă acum bucuria este mare, totuși, pînă la o victorie deplină și obținerea premiului mare, în valoare de 1500 de dolari, fetele de la Nisporeni mai au de trecut etapa națională a concursului respectiv.  Succesul de la etapa regională le-a bucurat pe eleve, pe profesoara lor, Maria Cojocaru, cea care le-a pregătit pentru concurs, dar și pe directorul instituției, Dumitru Lupei.
Anume dînsul a fost cel care s-a grăbit să ne aducă noutatea, explicînd că acest concurs reprezintă o completare a cursului de studii ”Bazele antreprenoriatului”, pe care elevii de la școlile profesionale l-au urmat de la începutul anului de studii, dar și o continuitate a unui concurs intern al ideilor de afaceri. Dumitru Lupei și-a exprimat speranța că elevele din Nisporeni vor avea o prestație foarte bună și la etapa națională a concursului, care va avea loc, cel mai probabil, în luna iunie. Cine știe, poate vor reuși să obțină chiar premiul mare.
De notat că planul de afaceri al Marinei Mocanu constă în lansarea unei covrigării la Nisporeni, iar cel al colegei ei, Ana Pisari – în prestarea serviciilor de divertisment pentru copii la zile de naștere sau alte sărbători.
Concursul ”Cel mai bun plan de afaceri” a fost organizat în cadrul Proiectului ”Actvitatea de instruire în domeniul antreprenoriatului și angajării în cîmpul muncii”, finanțat de către Fundația Internațională Liechtenstein Development Service.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *