Bambusul norocos (Bamboo Lucky)

flori. (1)Bambusul norocos, această plantă aparent firavă, este un adevărat dirijor al elementelor ce ne înconjoară. Iată de ce.
Informații generale despre bambusul norocos
Bamboo Lucky sau bambusul norocos este oplantă decorativă ideală pentru interiorul unei case sau pentru birou. Însă, deși este cunoscută sub numele de bambus, ea aparține unei alte grupe.
Bambusul norocos este originar din regiunile tropicale vest-africane și crește în pîlcuri ce pot atinge chiar și 1,5 metri înălțime. În afară de tulpină și frunzișul arătos, popularitatea plantei este mare, datorită îngrijirii simple.
Îngrijirea bambusului norocos
E foarte simplu să ai grijă de un bambus norocos. De obicei, trebuie așezat în vase mici, în care să păstrați un nivel minim de apă. Cu lumina nu este mofturos. Îi plac locurile mai umbrite, fără lumina solară directă. În acest mod, bambusul vă va oferi mereu frunzulițe verzi.
Creșterea bambusului norocos se desfășoară în funcție de recipientul în care este păstrat, de temperatură, de felul în care este tăiat.
Vă sugerăm să cumpărați pentru bambusul dumneavoastră norocos o vază decorativă, care să aibă o înălțime de 20 cm. Dacă vreți să îl creșteți în pămînt, alegeți un ghiveci mediu cu găuri de drenaj la bază. Bambusul iubește apa stătută, de aceea vom folosi numai apa distilată sau din sticlă, care nu conține clor și alte substanțe chimice.
Apa trebuie să depășească cu puțin ultimele rădăcini. Planta preferă lumina soarelui, cu condiția ca aceasta să fie filtrată. În cazul în care lumina este prea intensă, frunzulițele lui se vor îngălbeni.
Nu este neapărat să stați cu termomentrul lîngă bambus ca să îi asigurați o anumită temperatură. Încercați să îl feriți de extreme: o temperatură prea joasă sau prea ridicată îi va afecta sănătatea.
Cîteva picături de îngrășămînt pentru plante verzi sînt suficiente.
Bambusul norocos și Feng Shui
Bambusul norocos este, potrivit legilor Feng Shui-ului chinezesc, planta ce echilibrează elementele (pămînt, apă, foc, lemn, metal). De aici denumirea de „norocos”.
Este important să păstrăm și simbolistica acestuia și reprezentarea tuturor elementelor. Tulpina bambusului semnifică însuși lemnul, pe cînd apa în care crește este apa ca element Feng Shui.
Pentru pămînt, e importantă prezența pietricelelor, iar pentru metal asigurați-i bambusului un ghiveci din ceramică cu o monedă în el sau un vas de sticlă. În final, legați de tulpina de bambus o bucată de panglică roșie ca simbol al focului.
Numărul de tulpini poate influența o anumită latură a vieții: 2 tulpini – înseamnă noroc în dragoste; 3 tulpini aduc fericire, longevitate și bogăție; 5 tulpini aduc prosperitate; 7 tulpini înseamnă sănătate; 8 tulpini simbolizează creșterea; 10 înseamnă perfecțiune.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *