Sfaturi pentru mușcate de invidiat

MușcateleMușcatele sînt de diferite culori, sînt foarte multe specii, de la simple la mușcate curgătoare și merită tot efortul pentru a le întreține. Unele au miros excelent, iar altele sînt absolut fascinante. Suportă fără probleme razele de soare, de aceea merg bine chiar în lumină pe durata zilei. Iată ce trebuie să faci ca să ai mușcate toată vara:
Ai grijă să cumperi flori cît mai sănătoase, cu frunzele verzi. Amestecă pămîntul de grădină cu nisip și turbă, astfel mușcatele vor rezista mai mult și vor permite scurgerea apei mai ușor. Dacă mușcatele cresc mai mult, adică au rădăcinile ieșite, acestea trebuie imediat mutate într-un ghiveci mai mare, altfel se usucă. Tulpinile florilor mai bătrîne se taie de la jumătate pentru a favoriza creșterea de noi vlăstari.
Mușcatele sînt extrem de sensibile la umezeală, de aceea au nevoie de ghicevi cu scurgere bună. Mușcatele se îmbolnăvesc cel mai des de la excesul de apă. Plantele au nevoie de curățare cît mai deasă, asta dacă vrei să fie cît mai mult înflorite. Nu lăsa frunzele sau florile uscate în ghiveci, nu este estetic, nu le ajuți să se dezvolte, în plus, curățarea previne apariția ciupercilor pe părțile moarte ale plantei.
Dacă alegi mușcatele parfumate, trebuie să știi că această specie are nevoie de multă lumină, dezvoltîndu-se excelent în razele de soare. Totuși, mare grijă la excesul de apă, acesta poate fi fatal. Mușcatele curgătoare au nevoie de multă lumină, dar nu ar fi indicat să fie ținute direct în soare, mai ales pe caniculă. Pentru că au frunze cu perișori, mușcatele ar trebui udate doar la radacină, o data pe zi, mai ales în zilele caniculare. Pentru ca aceste flori extraordinare să reziste cît mai mult, ele pot fi udate cu apă fiartă și răcita, pentru a îndepărta excesul de floruri.
Mușcatele nu se lasă niciodată la umbra, deoarece vor face mai multe frunze decît flori și vor fi mai expuse la boli. Ține mușcatele afară cînd temperaturile depășesc 15 grade, iar cînd este caniculă, ar trebui luate din soarele puternic. Un alt sfat util este ca la mijlocul verii, cînd înfloresc, să li se dea o perioadă de repaus de 5-6 săptămîni, adică să se ude mai rar și să nu se pună îngrășămînt. De asemenea, nu se țin direct în curenți de aer, temperaturile ideale pentru aceste flori sînt 18-21 grade și 12 grade pe timp de noapte. Mușcatele trebuie udate bine, dimineața sau seara, iar din cînd în cînd li se face duș. Cînd li se face duș nu se face cu apă direct de la robinet, ci cu apă ținută într-o sticlă 2-3 zile. Pentru ca ele sa înflorească toată vara, se udă la 2 săptămîni cu lichid cu îngrășămînt, din aprilie în septembrie, apoi se face pauză.
Dăunătorii mușcatelor se combat cu insecticide, iar bolile cu fungicide.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *