Micii prieteni ai naturii

În fotografie: Directoarea grădiniței, Emilia Cucuruzac, prezintă noul proiect

În fotografie: Directoarea grădiniței, Emilia Cucuruzac, prezintă noul proiect
În fotografie: Directoarea grădiniței, Emilia Cucuruzac, prezintă noul proiect

Se declară prieteni ai naturii. Pînă la primăvara viitoare, au de gînd să creeze, în curtea grădiniței lor, o mini-grădină botanică, sub formă de labirint, cu plante, arbori și arbuști, care sînt pe cale de dispariție.
Sînt cei 365 de copii de la grădinița ”Guguță” din Ungheni, împreună cu părinții și educatorii lor, iar inițiatoarea proiectuui nu e nimeni altcineva decît directoarea grădiniței, Emilia Cucuruzac.
Potrivit dînsei, începînd cu luna mai aici va fi pregătit terenul, care va fi împărțit în 12 parcele, pe care micii prieteni ai naturii vor planta ghiocei, brîndușe, clopoței de pădure, diverși arbori și arbuști. Ce mai, cu mînuțele copiilor de la ”Guguță” va fi creată o adevărată Carte Roșie în miniatură.
”În ultimul timp, se vorbește tot mai mult despre protecția mediului și educația ecologică a întregii societăți. De aceea m-am și gîndit: de ce să nu începem această educație din grădiniță”, povestește directoarea. Dînsa crede că doar prin implicarea nemijlocită a copiilor în crearea unui colțișor de natură, aceștia vor asimila mult mai ușor mesajele privind necesitatea protecției mediului. ”Sînt sigură că fiecare dintre copiii noștri, după ce vor planta o floare și o vor îngriji, nu va mai dori niciodată s-o rupă”, a subliniat Emilia Cucuruzac.
Realizarea acestui proiect, întitualt ”Grădinița – locul unde copiii învață să protejeze mediul”, va fi posibilă, grație susținerii financiare din partea Ambasadei SUA, care va acorda în acest sens un grant în valoare de 5000 de dolari. Tot în cadrul proiectului respectiv, grădinița se va alege  cu o bibliotecă, unde se vor regăsi materiale la temă.
Lansarea proiectului a avut loc pe 20 aprilie și a adunat la grădiniță reprezentanți ai primăriei, ai Direcției Educație, dar și un număr mare de părinți. Cu toții au salutat inițiativa și au dat asigurări că vor fi alături de echipa de implementare.
Proiectul ”Grădinița – locul unde copiii învață să protejeze mediul” este al 16-lea la număr realizat de grădinița ”Guguță”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *