FOTO | VIDEO | Peste 9800 pachete de țigări dosite în vagoanele trenului Chișinău – București depistate la Ungheni

tigariUn caz de depistare a produselor de tutungerie pe frontiera moldo-română a fost înregistrat la postul vamal de tip feroviar Ungheni. Echipa comună de control, formată din inspectori vamali, patrupedul  antitabac al Serviciului Vamal  ,,Charlie” și  polițiști de frontieră a depistat peste 9800 pachete de țigări dosite în vagoanele trenului cu rută regulată Chișinău-București.
Astfel în jurul orelor 19-00 la postul vamal Ungheni (PVFI)  pentru efectuarea controlului vamal s-a prezentat trenul internațional Chișinău-București cu nr.105.
În urma controlului fizic patrupedul  antitabac al Serviciului Vamal  ,,Charlie” a dat reacție pozitivă, semnalizînd  în vagaoanele cu nr.1, 2, 4, 5 și 6, locuri special amenanjate.  Sub podelele vagoanelor în regiunile cușetelor au fost depistate 9865 pachete de țigări: Ashima – 2039 pachete, Hilton – 2803 pachete și Rothmans – 5023 pachete, toate cu timbre de acciz al R.Moldova.
Valoarea produselor de tutungerie pe piața neagră din UE se cifrează la circa 30 mii euro.
Pe cazul dat au fost întocmite 6 procese-verbale cu privire la contravenţie, faptele fiind calificate conform art.287 al.10 Cod Contravențional  al Republicii Moldova, produsele de tutungerie au fost reținute în vederea confiscării iar făptașii urmează să achite amenzi în cuantum de 18 mii lei.
Sursa: Serviciul Vamal al RMtigari2


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *