Două în una: și Ziua familiei, și Ziua sportului

Imagine simbol

Imagine simbol
Imagine simbol

Timpul ploios și posomorît din 15 mai nu i-a împiedicat pe nisporeneni să se adune de dimineață în număr mare la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt din centrul orașului, pentru a da start Zilei familiei, dar și Zilei sportului.
Familii întregi, echipe sportive din localitățile raionului au format un alai, defilînd solemn pe strada centrală a Nisporeniului, după care au luat calea spre stadion, unde au și avut loc acțiunile prilejuite de aceste două sărbători.
”Nisporeniul a marcat cu o săptămînă mai devreme, față de alte localități,  Ziua sportivului, pentru că, în perioada 20-22 mai, aici va avea loc un alt eveniment sportiv important: Turneul internațional la haltere în memoria lui Victor Mihailov, cînd sînt așteptați peste 200 de sportivi din toată țara, dar și din România, Ucraina, Belarusi și Federația Rusă”, a explicat Grigore Brașoveanu, directorul Școlii de sport din Nisporeni, antrenor emerit al Republicii Moldova, consilier raional.
Dar, să revenim la evenimentele de duminică. Pe tot parcursul zilei, au avut loc întreceri la circa 15 probe sportive. Șah, joc de dame, volei, minifotbal, aruncarea buzduganului, alergări, lupte corp la corp pentru cocoș și berbec, tragerea otgonului, starturi vesele pentru familii – de toate au fost.
În premieră, a fost desfășurată o cursă olimpică la alergări, pe o distanță de 2500 metri, în jurul orașului Nisporeni. Potrivit lui Grigore Brașoveanu, la start s-a aliniat foarte mulți doritori de a participa la această cursă. Printre aceștia s-au numărat și președintele raionului, Ion Arteni, și vicepreședintele Ghenadie Verdeș, și primarul de Nisporeni, Grigore Robu. Ce-i drept, nici unul dintre ei nu a reușit să ajungă la finiș printre primii. Totodată, nici unul nu a abandonat distanța, ci au alergat pînă la capăt.
Sărbătoarea a luat sfîrșit seara tîrziu, la ora 21.00. Foarte mulți dintre cei care au participat la competiții au plecat acasă cu premii, diplome, mențiuni, dar și cu o bună dispoziție, pe care și-au creat-o în decursul zilei.
Fondul de premiere a constituit în total 15 mii de lei, dintre care 10 mii lei au venit din bugetul raional, iar 5 mii de lei au fost alocate de către Primăria orașului Nisporeni.
”Mă bucur că, în acest an, au fost mult mai mulți participanți față de anul trecut și că a fost o sărbătoare frumoasă, cu multă lume, muzică, cu întreceri sportive și cu… ploaie”, a spus, la final,  Grigore Brașoveanu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *