7 secrete pentru amenajările interioare care functioneaza mereu

casa (1)Poate ca nu sînt ele cu adevărat cele mai mari secrete, dar au un efect garantat. E bine să le cunoașteți și, de ce nu, să țineți cont de sfaturile ce urmează.
1. Înainte de a alege o piesă de mobilier sau o paletă de culori pentru o cameră, inspirați-vă din surse credibile. Studiați fotografii, comparați, alegeți și făceți-vă un plan pentru ceea ce vreți să faceți. În acest fel, veți avea o strategie realist și un final pe care vi-l doriți.
2. E bine să vă întrebați de ce anume o amenajare vă place mai mult decît alta. Identificați elementele preferate (ar putea fi o culoare, un model, un stil, o anumită formă de mobilier). Ulterior, țineți cont de aceasta în amenajarăile care vreți să le faceți. Aveți mare grijă să analizați dacă un nou element de decor se potrivește cu ceea ce deja aveți în cameră.
3. Alegeți culorile la fata locului, adică în camera în care vreți să le folosiți, pentru că acolo lumina, formele și dimensiunile vor da cea mai reală impresie asupra acestora.
4. Evaluați spațiul. Unele dintre imaginile cu amenajări interioare nu au foarte clar delimitat spațiul din încăpere, astfel că, uneori, aceste imagini vă pot induce în eroare. Așa că cel mai bine este să luați în calcul exact spațiul pe care îl aveți la dispoziție, ca să puteți alege ceea de ce aveți nevoie cu adevărat: și piese de mobilier, și culori, și alte detalii de amenajare.
5. Combinați. A amesteca este mereu o bună soluție, care poate duce la rezultate spectaculoase. Nu vă fie frică să combinați noul cu vechiul, două stiluri care, aparent, nu au nimic în comun. Această strategie poate duce la rezultate frumoase și elegante.
6. Nu aglomerați. Dacă aveți o cameră goală, pe care vreți să o amenajați, tendința de a umple spațiul o sa fie foarte mare, dar aceasta este una dintre marile greșeli pe care ați putea să le faceți. Nu adunați prea multe piese de mobilier, nu ocupați tot spațiul cu tot felul de detalii. Aglomerația ucide orice urmă de eleganță și stil.
7. Atunci cînd amenajați o cameră, trebuie să luați în calcul culoarea generală, tonurile de accent, detaliile pieselor de mobilier, volumele, contrastele, lumina naturală și artificială. Nu omiteți textura materialelor pe care le folosiți, căci este, uneori, la fel de importantă ca și culoarea. Textura poate amplifica sau reduce volumele, poate produce contraste sau poate echilibra decorul și este unul dintre cele mai importante secrete pentru amenajările interioare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *